08. oktober 2020
Skrevet af PensionDanmark og Industriens Pension
Medlemsinfo

Sådan bliver dine pensionspenge sparet op

Indbetalinger til din pension bliver fordelt på tre forskellige opsparinger for at sikre, at du får mest muligt ud af din opsparing, når du bliver pensionist.

Hver måned indbetaler din arbejdsgiver til din pension. For de fleste svarer pensionsindbetalingen til 12. procent af lønnen.

Indbetalingerne bliver både brugt til opsparing til pension og til forsikringer, der sikrer dig og din familie tryghed fx forsikringer ved kritisk sygdom, førtidspension/erhvervsevnetab og død.

Tre former for opsparing

Din pensionsopsparing er fordelt på tre former for opsparing. Det er med til at sikre, at du får mest ud af pengene, og at de største udbetalinger sker de første år i pensionisttilværelsen, hvor man typisk har et større forbrug end senere i alderdommen.

De tre former for opsparing er:

  • en aldersopsparing, som er en pose penge, du typisk får udbetalt på én gang, når du går på pension

  • en ratepension, som typisk bliver udbetalt i 10-20 år

  • en livrente, som er livsvarige pensionsudbetalinger og skal sikre en løbende indkomst, uanset hvor længe du lever.

Hvis du logger ind på dit pensionsselskabs hjemmeside, kan tjekke, hvor meget du indbetaler til de forskellige opsparinger. Du kan også se, hvad du kan forvente af udbetalinger, når du går på pension.

Hvor meget har du sparet op?

Mange har pensionsopsparing i flere pensionsselskaber. Hvis du vil se, hvor meget du i alt har sparet op, kan du logge ind på PensionsInfo.dk. Her får du et samlet overblik over alle dine pensionsopsparinger. Du kan sagtens besøge siden fra din telefon.

Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte dit pensionsselskab. Du kan ringe til PensionDanmark på tlf.: 7012 1330 eller til Industriens Pension på tlf.: 7033 7070.