Medlemsinfo

Video: 5 ting du skal holde øje med på din lønseddel

Det kan koste dig mange penge, hvis der er fejl i din lønudbetaling. Se videoen med fem ting du skal holde øje med på din lønseddel.
Genre tegneserie fejl på lønseddel
Genre tegneserie fejl på lønseddel

Det sker desværre ofte, at arbejdsgivere laver fejl i lønudbetalingen, og ofte bliver det ikke opdaget. Det kan koste dig rigtig mange penge. I denne video kan du se vores fem råd til, hvad du bør holde øje med på din lønseddel.

Har du brug for hjælp til at tjekke din lønseddel?

Har du en tillidsrepræsentant, er det en god idé at gå til ham eller hende for hjælp. Du er også altid velkommen til at kontakte Fødevareforbundet NNF på 3818 7272.

Dette skal du holde særlig øje med på din lønseddel:

 • Er lønsatsen korrekt, og er der anført det korrekte antal arbejdstimer?
  Disse oplysninger bør altid fremgå øverst af din lønseddel.
 • Får du de rigtige tillæg?
  Mange lønmodtagere får tillæg for f.eks. at arbejde på skæve tidspunkter af døgnet eller for at udføre særlige opgaver. Kontroller, at du få de tillæg, du skal have. Det kan være en god idé at skrive dine timer ned, hvis du har skiftende vagter.
 • Får du indbetalt til din pension?
  Er du ansat på overenskomst har du ret til pension. Start med at kontroller at pensionsindbetalingen fremgår af lønsedlen, men husk også at tjekke med dit pensionsselskab, at pengene rent faktisk bliver indbetalt til din opsparing.
 • Får du feriepenge?
  Det skal altid fremgå af din lønseddel, hvor meget du har sparet op til at holde ferie for.
 • Er der styr på fritvalg eller feriefridage?
  På de fleste af Fødevareforbundet NNF’s overenskomster har man ret til en såkaldt fritvalgskonto. Hvor meget dit fritvalgstillæg udgør skal fremgå af lønsedlen. Har du ikke en fritvalgskonto, opsparer du feriefridage. Disse skal ligeledes fremgå af lønsedlen.