Nyhed

OK20: Ny overenskomst med Danske Slagtermestre-butik i mål

Slagterne i de private slagterbutikker har fået en ny 3-årig overenskomst. Medarbejderne får ret til seniorordning pæne lønstigninger og flere andre forbedringer.
Formand for DSM Leif Wilson og næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen underskriver den nye overenskomst
Formand for DSM Leif Wilson og næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen underskriver den nye overenskomst

Meget tidlig tirsdag morgen lykkedes det Fødevareforbundet NNF at blive enig med Dansk Slagtermestre (DSM) om en ny overenskomst for slagterne i DSM’s butikker.

Parterne måtte en tur forbi forligsmanden, før de kunne sætte deres underskrifter på en ny overenskomst:

- Det var vist, hvad man kan betegne som en lidt hård fødsel, men med bistand fra forligsmanden nåede vi heldigvis til enighed. Vi ville naturligvis helst have klaret forhandlingerne på egen hånd, men når det nu ikke kunne lade sig gøre, så er det godt, at forligsmanden kan træde til og give en hjælpende hånd, og sørge for at så mange som muligt kan komme i land med et selvstændigt forlig. Og som det generelt er kendetegnet ved hårde fødsler, så glemmer man bøvlet, når man kommer ud på den anden side med et velskabt barn. Og sådan er det også i den her situation; vi har fået landet et godt forlig, og det er det vigtigste, siger chefforhandler og næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.

Forhandlingerne med DSM fortsætter i dag, men denne gang er det industri-overenskomsten, der skal forhandles om. Også disse forhandlingerne foregår med forligsmandens bistand.

Vigtige forbedringer

På grund af corona-situationen, og forbud mod forsamlinger af for mange mennesker, måtte overenskomstforhandlingerne klares uden forhandlingsudvalg. Men forliget læner sig op ad tidligere indgåede forlig, og de ønsker og krav medlemmerne er kommet med forud for forhandlingerne. Og forhandlingssekretær Mette Bisgaard Larsen er godt tilfreds med resultatet:

- Vi har fået vekslet muligheden for at indgå i en seniorordning til en rettighed. Det håber jeg giver en tryghed for de medarbejdere, der frygter, at de ikke kan holde til en højere pensionsalder. Et forlænget opsigelsesvarsel på to uger efter fem års ansættelse samt en forhøjelse af fritvalgsordningen er også væsentlige forbedring, som jeg tror, at vores medlemmer vil værdsætte, forklarer Mette Bisgaard Larsen.

Den nuværende overenskomst med DSM udløber først den 1. april, og der er derfor noget tid endnu, før medlemmerne skal stemme om forliget.

DET FÅR DU:

  • Ret til seniorordning
  • Opsigelsesvarsel forlænget med to uger efter fem års ansættelse
  • Lønstigning på kr. 3,20 i 2020 + kr. 3,20 i 2021 + kr. 3,15 i 2022
  • Fritvalgsordningen stiger med 1% i 2020 + 1% i 2021 + 1% i 2022.
  • Periode med løn under sygdom udvidet fra 6 uger til 8 uger + 2 arbejdsdage, samt stigning i betaling svarende til lønstigningen)

Læs alle protokollaterne