Nyhed

OK20: Håndværksbageroverenskomst nu også i mål

Det tog lidt længere tid end forventet, men fredag eftermiddag kunne Fødevareforbundet NNF og Dansk Erhverv også slå en sløjfe på en ny overenskomst for håndværksbagerne
Jim Jensen og Marianne Bæksgaard Nielsen skriver under på den nye Håndværksbageroverenskomst
Jim Jensen og Marianne Bæksgaard Nielsen skriver under på den nye Håndværksbageroverenskomst

Knap et døgn efter næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen og forhandler for Dansk Erhverv Marianne Bæksgaard Nielsen skrev under på protokollaterne til en ny produktionsoverenskomst, kunne de ligeldes sætte deres underskrift på en ny Håndværksbageroverenskomst. Det er den tidligere BKD-overenskomst, der dækker privatansatte bagere og konditorer.

Forhandlingssekretær for Fødevareforbundet NNF Mette Bisgaard Larsen er glad for forhandlingsresultatet:

- Vi har forbedret forholdene for lærlingene, og så er vi enige med arbejdsgiverne om at lave en forstærket indsats for at rekruttere lærlinge, og ikke mindst en forstærket indsats for at fastholde dem. Det glæder mig virkelig, at vi har rykket på det her område. Samtidig har vi sikret alle lidt flere lønkroner, samt en forøgelse af den særlige opsparing. Alt i alt er jeg rigtig tilfreds med resultatet, siger Mette Bisgaard Larsen.

Også næstformand Jim Jensen er tilfreds:

- Håndværksbageroverenskomsten blev den sidste i rækken af store marts-overenskomster, som vi sammen med arbejdsgiverne har fornyet i forbindelse med OK20. Også på Håndværksbageroverenskomsten har vi haft et dygtigt forhandlingsudvalg, der har fulgt forhandlingerne tæt. Jeg synes, at vi har opnået et resultat, som bidrager til et bedre arbejdsliv for lærlinge, for nybagteforældre og for alle de bagere og konditorer, der befinder sig midt i deres arbejdsliv.

HVAD INDEHOLDER DEN NYE HÅNDVÆRKSBAGEROVERENSKOMST?

Stigning på barsel og sygeløn
Maksgrænsen for betaling i forbindelse med sygdom, barsel og forældreorlov er hævet

Fokus på lærlinge
Parterne er enige om at prioritere en forsøgsordning, der skal sikre den fremtidige rekrutteringen af lærlinge. Samtidig er der enighed om, at virksomheden og lærlingen løbende bør afholde samtaler, hvor begge parters forventning til læretiden drøftes.

Den særlige opsparing
Indbetalingen til den særlige opsparing stiger med:
Den 1. marts 2020 + 1%
Den 1. marts 2021 + 1%
Den 1. marts 2022 + 1 %

Lønstigning
Minimallønnen stiger med
Den 1. marts 2020 + 2,50 kr. pr. time
Den 1. marts 2021 + 2,50 kr. pr. time
Den 1. marts 2022 + 2,50 kr. pr. time