Foto af Rune Evensen
Nyhed

OK20: Forlig om ny overenskomst på mejeriområdet

Fødevareforbundet NNF, 3F og DI er enige om en ny overenskomst for de ansatte på landets mejerier. Forhandlingssekretær i Fødevareforbundet NNF Karl Ovesen glæder sig særlig over bedre betaling for lørdagsarbejde og et løft til de faglærte områder

Natten mellem søndag og mandag lykkedes det forhandlerne fra Fødevareforbundet NNF, 3F og Mejeribrugets Arbejdsgiverforening (som er en del af DI) at blive enige om en fornyelse af Mejeribranchens Fællesoverenskomst.

Forhandlingssekretær for Fødevareforbundet NNF Karl Ovesen er tilfreds med forliget, der løser en del af knaster, der hidtil har været på området:

- Det fokus, vi har haft på chaufførområdet, har båret frugt. Vi har blandet andet sikret, at chaufførerne får ret til at tage en faglært uddannelse, og dermed få adgang til de fordele, der følger med en status som faglært. Og så har vi aftalt med arbejdsgiverne, at vi laver en forsøgsordning, der har som formål at begrænse brugen af vikarer og afløsere. Dertil kommer de kroner/ører-mæssige forbedringer, forklarer Karl Ovesen.

Forliget indeholder blandet andet stigninger på timelønnen, genetillæg (herunder bedre betaling for lørdagsarbejde), fritvalgskontoen, og den særlige opsparing.

Stærkt forlig

Næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen er også glad for forliget:

- Det er endnu et stærkt og selvstændigt forlig, der forbedrer forholdene for vores medlemmer på mejerierne. Mejeriområdet har en god tradition for at lave selvstændige forlig, og dette forlig er ingen undtagelse. Der er både hentet nogle af de bedste elementer ind fra de to gennembrudsforlig (CO-Industri og transportområdet), og så er der en række selvstændige forbedringer, der er tilpasset mejeriområdet, forklarer Jim jensen og fortsætter

- Forliget indeholder hele bud på løsninger på de særlige udfordringer, der har været på mejeriområdet. Især chaufførområdet samt arbejde på lørdage har været i fokus op til forhandlingerne, og på disse områder - og på en række andre områder - er der fundet gode løsninger, siger han.

DET INDEHOLDER DEN NYE OVERENSKOMST BLANDET ANDET:

  • Markant løft på lørdagstillægget
  • Løft på det faglærte område i form af kvalifikations-/fagtillæg på 1,00 kr. pr. time
  • 3 % på særlig opsparing + 0,88%, der kommer fra en konvertering af to ferie/fridage.
  • Chauffører får ret til at tage faglært uddannelse
  • Aftale om arbejdstidsplanlægning for chauffører - herunder bedre betaling for overtid
  • Forsøgsordning, der har til formål at begrænse brugen af vikarer og tilpasse behovet for afløsere (forsøgsordning)
  • Fritvalgsordningen stiger med 1,0 % pr. 1. marts 2020 + 1,0 % pr. 1 marts 2021 + 1,0 % pr. 1. marts 2022
  • Stigning på timelønnen (normallønnen) på 3,20 pr. 1. marts 2020 + 3,20 pr. 1. marts 2021 + 3,15 pr. 1. marts 2022
  • Stigning i løn til lærlinge med 1,7% pr. 1. marts 2020 + 1,7% pr. 1 marts 2021 + 1,7% pr. 1. marts 2022
  • Stigning af genetillæg på 1,6% pr. 1. marts 2020 + 1,6% pr. 1 marts 2021 + 1,6% pr. 1. marts 2022