Foto af Rune Evensen
Nyhed

De forhandler din overenskomst: Betina Moslund

"Jeg er stolt, men også skidebange. Det er et enormt ansvar". Sådan siger 44-årige Betina Moslund, som er en del af det forhandlingsudvalg, der forhandler Den Fødevareindustrielle Overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

Betina har arbejdet hos Fertin Pharma i 12 år og været tillidsrepræsentant siden 2010.

Hvordan har du det med at være en af dem, der forhandler overenskomsten?

- Jeg er stolt og beæret over at være valgt. Det her har indflydelse på hele vores branche, og nu er jeg med til at præge det. Det er da helt vildt stort. Men jeg er også skidebange. Det er et enormt ansvar at bære - at vi i sidste ende sidder og skal sige ja eller nej og tage beslutningen om noget, der er så vigtigt.

Jeg vil helt klart yde mere end 110%, for man vil gerne klappes en ekstra gang på skulderen, når man går derfra. Men det er også utopi at tro, at vi kan gøre alle tilfredse.

Hvordan har du forberedt dig?

- Jeg har lagt mig meget op ad de andre i udvalget med mere erfaring. Vi har talt om, hvordan det plejer at foregå, og vi har kigget i overenskomsterne og drøftet ting, der er gængse for vores område.

Og så har jeg forberedt mine kollegaer på det. De synes, det er fedt, at deres kollega er med og troede først, at flere af deres ting så kom med. Der måtte jeg forklare, at det ikke kun er vores område, men flere. Så det har været en lærerig proces for os allesammen. Men de har bakket op og ønsket mig held og lykke.

Hvilke forventninger har du til forløbet?

- Det er første gang, jeg er med, så jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente. Men det er spændende, og jeg glæder mig til at se det hele.

Og så regner jeg med et godt samarbejde mellem forhandlerne ved bordet og alle os, der sidder bagved og skal tage stilling til, om det, forhandlerne kommer med, hænger sammen med det, vi gerne vil.