Foto af Rune Evensen
Jeg mener

Læger tiden alle sår? Ikke for de nedslidte - så husk dem!

Under valgkampen hørte vi om nedslidte Arne. Nu var det hans tur til retfærdig behandling. Vil han nu opnå den? Sådan spørger afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Østjylland, Flemming Hansen, i et læserbrev bragt i Århus Stiftstidende. Han opfordrer alle partier, der kæmper for lønmodtagerne, til at sikre retten til tidligere pension for de nedslidte.

Glemmer du - så husker jeg. Det er vi faktisk rigtig mange, der gør.

Da valgkampen var på sit højeste, hørte vi om, at det nu var nedslidte Arnes tur til retfærdig behandling - en ret til tidligere pension.

Når overenskomstforhandlingerne er slut, kommer afgørelsens time.

Vil Arne opnå retfærdighed? Som afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Østjylland møder jeg virkelighedens Arne'er.

De, der har slidt, siden de kom ud af folkeskolen. De, der loyalt har knoklet i fødevarebranchen, hvor tunge løft, mange bevægelser og kolde lokaler er en del hverdagen. 

De knokler, men mange af dem betaler en høj pris.

Lønmodtagernes partier må tage ansvar 

Undersøgelser viser nemlig, at lønmodtagere i fødevarebranchen er dobbelt så hårdt ramt af smerter som resten af lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked, og nogen når slet ikke at opleve pensionstilværelsen, fordi de dør på jobbet.

Retten til at kunne vælge fra, inden kroppen siger stop, burde være en ret for alle.

Jeg vil opfordre alle partier til i fællesskab at tage ansvar for alle lønmodtagere og sikre en ret til en værdig tilbagetrækning.

Det er nu, at de partier, der kalder sig lønmodtagernes partier, må vise vejen og tage ansvar.