Nyhed

Fødevareministeren: Tak til medarbejderne i fødevareindustrien

Mens store dele af Danmark er lukket ned, så arbejder det meste af fødevarebranchen på højtryk, som den plejer. Derfor sender fødevareminister Mogens Jensen en tak til medarbejderne i fødevareindustrien for at bage rugbrød, skære koteletter og producere fødevarer til danskerne.

Selv om skoler, arbejdspladser, restauranter og storcentre er lukket ned på grund af Corona-virus, kan danskerne fortsat få dansk mælk og smør, brød produceret i Danmark og rigtig mange andre danske fødevarer.

Den danske fødevarebranche producerer nemlig på højtryk – fra landmand til købmand – akkurat som den plejer. Derfor sender fødevareminister Mogens Jensen (S) en særlig tak til alle fødevarearbejderne:

- Som fødevareminister er jeg stolt af at bo i et land, der også i disse tider producerer masser af mad til os alle. Tak til landmændene, der hver dag passer på dyrene og sørger for fødevarer til os alle sammen. Også tak til medarbejderne i fødevareindustrien for at bage rugbrød, skære koteletter og meget, meget mere. Indsatsen er i høj grad værdsat, lige fra slagteriarbejderen, til Fødevarestyrelsens nødvendige kontrol og til kasseassistenten. Uden jer ville den nuværende situation værre langt vanskeligere for alle os andre, siger fødevareminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Hver en ansat i fødevarebranchen fortjerner taknemmelighed

Mogens Jensen opfordrer til, at man husker at give et ekstra smil til de ansatte i supermarkedet.

- Der er så mange ting, vi normalt tager for givet i et velfærdssamfund, hvor vi kan få passet vores børn i trygge, vante rammer, mens vi går på arbejde, men hele den nuværende situation er ny og ukendt, og de ansatte i fødevarebranchen trodser smitterisiko og uvisheden, når de møder op på arbejde, og hver og en fortjener vores taknemmelighed, siger Mogens Jensen.

Kritisk vigtige medarbejdere i samfundet

Fødevareministeren understreger, at dem, som producerer fødevarer, er en del af de kritisk vigtige medarbejdere i samfundet, og at det derfor er vigtigt, at vi alle bakker op om deres arbejde, så de kan holde gejsten oppe.

- Jeg ved, at mange er pressede. Vagterne er måske længere end normalt, og der stilles endnu højere krav til fleksibiliteten, end man er vant til. Det er så vigtigt, at alle de dygtige medarbejdere bliver ved med at passe deres arbejde til UG, som vi har set dem gøre dag efter dag her i den første del af denne særlige tid, siger Mogens Jensen.