Nyhed

Fødevareforbundet NNF: Behov for corona-tillæg til dagpengesatsen

Fødevareforbundet NNF bakker op om 3F’s forslag om at lægge et corona-tillæg oveni den normale dagpengesats. Det er kun fair i disse tider, mener forbundsformand Ole Wehlast.

Corona-virus har lukket store dele af det danske samfund ned, og det viser sig nu også i ledighedsstatistikken. Fra den 16. - 19. marts mistede 18.300 personer deres job og meldte sig ledige. Det er næsten fire gange så mange, som normalt.

På baggrund af den eksplosive udvikling i antallet af ledige, foreslår 3F’s forbundsformand Per Christensen at give de ledige et særligt corona-tillæg oveni dagpengene.

Fødevareforbundet NNF’s hovedbestyrelse har diskuteret sagen og er enige om at støtte forslaget.

Når man holder hånden under virksomhederne, bør man også holde hånden under de ledige, lyder argumentet:

- Det er kun fair, at man sørger for, at så mange som overhovedet muligt kommer helskindet gennem denne krise. Politikerne har taget flot hånd om erhvervslivet og virksomhederne og har med sidste uges trepartsaftale også holdt hånden under de virksomheder, der har mulighed for at sende medarbejdere hjem med løn. Men den eksplosive udvikling i antallet af ledige viser jo, at mange virksomheder vælger at skille sig helt af med deres arbejdskraft i den her situation. Vi har en fælles interesse i at sikre, at også de ledige holder skindet på næsen og er klar til at træde til igen, så snart krisen vender, forklarer forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.

Behov for tryghed

Den fulde dagpengesats ligger i dag på ca. 19.000 kr. om måneden.

Lægger man en tredjedel oveni, ender man på et niveau på ca. 25.000 kr. Det beløb matcher nogenlunde den trepartsaftale, der giver arbejdergivere mulighed for at sende medarbejdere hjem med løn.

Både 3F og Fødevareforbundet NNF vurderer, at det ekstra tillæg vil dæmpe den utryghed, der spreder sig på det danske arbejde:

- Når man ser, at ens venner og bekendte bliver fyret, så bliver man bekymret for sin egen situation. Dagpengesatsen er nu så lav, at det for langt de fleste vil have indgribende konsekvenser for hverdagen, hvis de skulle miste sit job. Samtidig har vi blandt vores medlemmer mange ægtepar, der arbejder samme sted. Hvis deres arbejdsplads lukker produktionen ned, rammer det dem ekstra hårdt. Det er klart, at et tillæg i den størrelsesorden, vi taler om, ikke vil løse alle problemer, men jeg er sikker på, at det trods alt mindsker utrygheden en smule. Og især i krisetider er det vigtigt ikke at puste unødigt til utrygheden og ængstelsen, siger Ole Wehlast.

Det ekstra tillæg skal gives til alle ledige; også til dem, der var ledige, før coronaen ramte det danske samfund.