I slutningen af februar var 63-årige Benni Agri Nielsen på en uges skiferie i Canazei i Norditalien. Det har han været de sidste 12 år, men denne gang blev flere i Bennis selskab ringet op af deres arbejdsgivere og bedt om ikke at møde på arbejde, når de kom hjem fra ferien. Arbejdsgiverne ville forebygge risikoen for smitte med Corona-virus. Derfor ringede Benni til sin arbejdsgiver Arla, da han kom hjem i lørdags.
- Jeg skulle møde søndag aften, så jeg ville lige vide, hvordan jeg skulle forholde mig, siger Benni Agri Nielsen, der er lagermedarbejder på Arlas mejeri i Horbro.
De blev enige om, at Benni skulle blive hjemme søndag og kontakte sin læge mandag morgen.
- Lægen sagde, at ikke var nogle restriktioner over for det område, jeg havde været i. Derfor kunne jeg godt tage på arbejde, siger Benni, som gav Arla besked om, at han ville møde planmæssigt til sin nattevagt i pakkeriet onsdag aften.
Må ikke møde op
Men onsdag morgen blev Benni ringet op af Arla og fik at vide, at han skulle blive hjemme de næste 14 dage. Benni er ikke i karantæne, men han må ikke møde op på mejeriet.
- Arla er meget forsigtige, og det er fint nok, men det er lidt træls at gå herhjemme. Jeg ville hellere være på arbejde, siger Benni, som indtil videre kan se frem til at møde på arbejde igen den 15. marts.
Hos Arla oplyser pressechef Åse Andersson, at man følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer:
- Hvis medarbejdere kommer hjem fra et højrisikoområde som Norditalien, skal de holde sig hjemme i to uger, uanset om de har symptomer eller ej, siger Åse Andersson.
En uoverskuelig situation
I Fødevareforbundet NNF forstår næstformand Jim Jensen godt, at Arla agerer ud fra et forsigtighedsprincip.
- Det her er det første tilfælde, vi hører om, hvor et medlem er blevet sendt hjem. Men det lyder som om, de har fundet en fornuftig løsning, hvor virksomheden har taget ansvar og fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og medlemmet er sendt hjem med løn, siger Jim Jensen og tilføjer:
- Men det er en uoverskuelig situation, og den er svær at spå om, fordi den udvikler sig hele tiden.
Han opfordrer medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som er i tvivl eller har spørgsmål, til at holde sig opdateret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside eller FH's hjemmeside eller kontakte Fødevareforbundet NNF på tlf.: 38 18 72 72.