Foto af Rune Evensen
Nyhed

Arbejdsmiljørepræsentant involverer kolleger: 200 hoveder tænker bedre end ét

På Tulip i Svenstrup drager arbejdsmiljørepræsentant Karina Høgh nytte af de værktøjer, hun har lært på kurser om organisering og samarbejde. Den tid, hvor Karina fiksede tingene selv, er slut. Nu skal kollegerne også på banen.

På Tulip i Svenstrup har de i øjeblikket fokus på tilløb til ulykker. Før i tiden ville arbejdsmiljørepræsentant Karina Höegh formentlig selv kaste sig ud i opgaven uden at involvere så mange andre, men sådan ser det ikke ud nu. Alle 200 ansatte på fabrikken er nemlig involveret i projektet.

 - Det betyder, at kollegerne ikke ser projektet som noget, der trækkes ned over hovedet på dem af enten ledelsen eller mig som AMR. Nu bidrager de selv, og deres input har en værdi. Det siger sig selv, at 200 mennesker tænker bedre end ét.

Ordet involvering har Karina hørt om og om igen på uddannelsen i organisering og fællesskab og på de efterfølgende netværksmøder. Involvering er nemlig et af de otte værktøjer, som Karina har lært at kende og nu bruger i sin hverdag.

 - Når jeg tænker på begreberne organisering og involvering, så er det noget, jeg altid har gjort, men jeg er klart blevet bedre til det, og lige efter kurserne kunne jeg mærke, at jeg var mere bevidst omkring værktøjerne og brugen af dem. I dagligdagen bruger jeg meget 1:1-samtaler for at få en gensidig forståelse og dermed involvering af kollegerne.

" Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken to gange"

For Karina er det en positiv oplevelse af deltage på netværksmøderne. Hun lærer især meget af at høre om, hvordan de gør i andre brancher og på andre virksomheder.

 - Jeg synes, vi får god inspiration med hjem. Hvis der er nogen, der har fundet på noget, der virker, er der jo ingen grund til at opfinde den dybe tallerken to gange. Så kan vi lade os inspirere og tage det med hjem, vi kan bruge på vores virksomhed under de forudsætninger, vi har.

Det er ikke altid let at være arbejdsmiljørepræsentant på en fabrik, og Karina synes, deres arbejdsmiljø kunne blive bedre, ligesom hun også indimellem synes, ledelsen kunne bakke mere op. Når hun hører det samme fra andre deltagere på netværksmøderne, føler hun sig mindre alene om udfordringerne.

 - Der er andre, som kæmper med nogle af de ting, vi bøvler med ude hos os, og det er bare rart, at der er en rum til at få vendt de ting, siger hun.