Nyhed

OK20: Overbevisende JA til DSM-overenskomster

97 % har stemt JA til den nye industrioverenskomst mellem Fødevareforbundet NNF og DSM. På butiksoverenskomsten har 93 % sat deres kryds ved JA.

Siden den 16. april har medlemmer, der arbejder på en af de to overenskomster mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Slagtermestre kunnet stemme om deres nye overenskomster.

Det har 58 % af medlemmerne på industriområdet gjort og 46 % af butiksmedlemmerne.

- Det er to imponerende resultater. Det betyder utrolig meget for os, at vores medlemmer så massivt bakker op om de resultater, vi har forhandlet hjem. Vores forening bygger jo på princippet om at inddrage medlemmerne i overenskomstforhandlinger og lade det være op til dem, om et forhandlingsresultat skal blive til en ny overenskomst, eller om vi skal tilbage til forhandlingsbordet. Derfor er et så klokkerent JA et vigtigt resultat for os, forklarer Jim Jensen.

Afstemning i coronaens skygge

Ikke kun det massive JA understreger medlemmernes opbakning; det gør også den flotte stemmeprocent.

- At vi i en tid, hvor mange arbejdspladser er stærkt berørt af corona-krisen, og hvor mange medlemmer er ramt af hjemsendelse eller ledighed, alligevel får en samlet stemmeprocent på lige over 50 % - det er virkelig flot. Jeg vil gerne kvittere for den store opbakning, der er til de her to resultater.

For første gang har Fødevareforbundet NNF benyttet sig af elektronisk afstemning på butiksområdet, og det har båret frugt:

- Mens kun knap hver femte stemte om overenskomstresultatet i 2017, så er vi næsten oppe på hver anden, der har stemt i år. Det er godt, at vi har fundet nøglen til, hvordan vi kan få vores butiksslagtere til at være med i afstemningen, siger Jim Jensen.

Klare forbedringer

Han understreger, at de nye overenskomster indeholder en række forbedringer, som han håber, at medlemmerne vil nyde godt af:

- Især en stigning på fritvalgsordningen var blandt højdespringerne, da vi indhentede krav hos medlemmer i efteråret, og det må man siger, at de har fået. Samtidig stiger timelønnen knap 10 kr. henover de kommende tre år, og det vil jeg også tro, vil kunne mærkes. Alt i alt er vi kommet i mål med nogle gode, stærke forlig, som medlemmerne nu også i den grad har sagt god for.

De nye overenskomster træder i kraft med tilbagevirkende kraft pr. 1. april 2020 og de udløber den 31. marts 2023.