Foto af Rune Evensen
Nyhed

Medarbejdere på DC Skærbæk er afventende

Situationen på Danish Crowns slagteri i Skærbæk er stille og rolig, selv om de 80 slagteriarbejdere endnu ikke ved, hvordan deres arbejdssituation ser ud i næste uge. OPDATERET: Situationen bliver normaliseret fra mandag den 25. maj

OPDATERING:

Danish Crown kunne tirsdag eftermiddag meddele medarbejderne på slagteriet i Skærbæk, at det er lykkedes at finde nye aftagere til so-kødet. Produktionen starter op igen med fuld slagtning mandag den 25. maj, og medarbejderne er sendt hjem på timeløn onsdag den 20. maj.

Slagteriet er planmæssigt lukket torsdag og fredag i forbindelse med Kr. Himmelfart.

Danish Crowns slagteri i Skærbæk er Danmarks største so-slagteri. Efter søerne er slagtede, bliver de læsset på lastbiler og kørt til det tyske slagteri WestCrown til videre forarbejdning. I modsætning til i Danmark spiser tyskerne nemlig so-kød med stor glæde, og derfor eksporteres alt dansk so-kød til Tyskland.

Men henover den forgangne weekend blev 90 ud af 270 slagteriarbejdere på det tyske slagteri Westcrown konstateret positive med COVID-19, og slagteriet måtte derfor midlertidigt lukke ned. Det går nu hårdt udover produktionen på slagteriet i Skærbæk.

- I dag slagter vi de sidste søer, og i morgen bliver de læsset på biler. Derefter ved vi ikke, hvad der kommer til at ske, fortæller tillidsrepræsentant på slagteriet Peter Evald.

Han tilføjer, at kollegerne tager det stille og roligt:

- Der er jo ikke så meget, vi kan gøre. Jeg ved, at ledelsen forsøger at finde andre slagterier, der kan aftage vores kød, og det håber jeg naturligvis lykkes.

Fuld kompensation

Samtidig håber Peter Evald og hans kolleger, at det ikke kommer til at koste dem for dyrt, at produktionen på slagteriet er påvirket af den tyske situation.

Det håb veksler formand for Fødevareforbundet NNF Sydjylland Peder Pedersen til en forventning:

- Jeg forventer, at Danish Crown påtager sig det fulde ansvar og sørger for at holde de berørte medarbejdere skadesløse. De danske slagteriarbejdere i Skærbæk skal ikke betale prisen for, at der er udbrudt COVID-19 på et slagteri i Tyskland. Danish Crown kunne jo overveje at gøre brug af de forskellige hjælpepakker, regeringen har tilbudt erhvervslivet, lyder det fra afdelingsformanden.

Men først og fremmest håber han, at der hurtigt findes nye afsætningskanaler for so-kødet, så medarbejderne på slagteriet i Skærbæk kan fortsætte deres arbejde som hidtil.