Foto af Henrik Bjerg
Medlemsinfo

Ledige skal igen stå til rådighed

Ledige har siden marts været fritaget fra at søge skulle job og møde til samtaler på grund af corona-situationen, men nu skal de igen stå til rådighed.

Siden den 11. marts har alle dagpengemodtagere været fritaget for at skulle søge job og møde til samtaler i a-kassen og jobcentret på grund af corona-situationen. I takt med at Danmark åbner mere og mere op, skal ledige nu igen være til rådighed for arbejdsmarkedet for at have ret til dagpenge fra a-kassen.

Er du ledig, betyder det, at du skal oprette et CV på Jobnet.dk og gøre det tilgængeligt for Jobcentret, a-kassen og arbejdsgivere. Du skal også være aktivt jobsøgende, og du skal registrere din jobsøgning i jobloggen på Jobnet.dk.

Hvis du endnu ikke har haft en samtale med a-kassen om dit CV, vil du blive indkaldt til et telefonmøde i den nærmeste fremtid. Ved samtalen vil du blive vejledt om dine rettigheder og pligter som ledig.

Digitale eller telefoniske møder

Indtil videre vil du som udgangspunkt blive indkaldt til alle samtaler digitalt. Du kan aftale et digitalt eller telefonisk møde med a-kassen.

Hvis du ønsker et personligt møde i afdelingen, skal du ringe og lave en aftale med a-kassen. Du kan ringe til os på vores hovednummer 38 18 72 72. Vi har åbent mandag-torsdag kl. 8:15-16:00 og fredag 8:15-14:00. Du kan også sende os en mail på akassen@nnf.dk, så a-kassen kan kontakte dig.