Jeg mener

Dejligt med flere kolleger!

Næstformand i Fødevareforbundet NNF glæder sig over Danish Crowns melding om flere ansatte. Det varmer i tid, hvor der eller er langt mellem de gode nyheder, lyder det fra Jim Jensen

I den kommende tid får vores medlemmer på Danish Crowns slagterier i Horsens, Herning, Ringsted og Blans 100 nye kollegaer.

Det har slagterikoncernen meldt ud i dag.

Det er en utrolig glædelig nyhed i en tid, hvor nedskæringer og lukninger ellers præger arbejdsmarkedet.

Ifølge Danish Crowns pressemeddelelse følger de 100 nye arbejdspladser op på en positiv udvikling, hvor koncernen siden nytår har sagt velkommen til 163 nye medarbejdere rundt omkring på de danske anlæg.

Antallet af arbejdspladser indenfor den danske slagteribranche kunne være endnu højere, hvis vi ikke blindt accepterer, at omkring 15 millioner smågrise hver år bliver kørt ud af landet.
- Jim Jensen, næstformand

Jeg vil gerne opfordre Danish Crown til at hjælpe nogle af de mange ny-ledige, der har mistet deres job på grund af corona-krisen.

Jeg vil i det hele taget på det kraftigste opfordre til, at de 100 nye stillinger bliver besat af herboende arbejdskraft, og at koncernen ikke falder for fristelsen til at se uden for landets grænser.

Potentialet er endnu større

De mange nye arbejdspladser skyldes ikke mindst eksporten til Japan, der går strygende.

Men antallet af arbejdspladser indenfor den danske slagteribranche kunne være endnu højere, hvis vi ikke blindt accepterer, at omkring 15 millioner smågrise hver år bliver kørt ud af landet.

Dagens positive nyhed viser jo, at der ingen problemer er i at afsætte dansk grisekød på det internationale marked – heller ikke i en corona-tid.

Så er det da helt vanvittigt, at vi ser gennem fingre med, at smågriseeksportørerne ikke bare eksportere smågrise til udlandet; de eksporterer danske arbejdspladser til udlandet.

Lad det være et vendepunkt

Jeg håber, at dagens positive og glædelig nyhed fra Danish Crown kan markere et vendepunkt.

Hvor vil det dog være dejligt, hvis vi fra nu af kan se ind i en tid, hvor den danske slagteribranche igen kan blomstre.

Nyheden kommer på et velvalgt tidspunkt, og den kan måske bruges som en påmindelse om, at selv de værste kriser altid byder medfører nye muligheder. Mens noget lukker ned, kan andet spire frem.

Vi må gøre vores yderste for at være opmærksom på de muligheder, der opstår og udnytte dem maksimalt. På den måde kan vi forhåbentlig komme helskindet ud af corona’ens skygge.

Men for nu, vil jeg bare glæde mig over at kunne sige pænt goddag til 100 nye kolleger.