Nyhed

Corona giver mere at lave hos slagteren i Bilka i Næstved

Hos slagteren i Bilka i Næstved har de haft mere at lave end normalt, siden corona kom og vendte op og ned på danskernes hverdag. Kunderne har nemlig ændret indkøbsmønstre.

Hos Bilka er det muligt at benytte sig af en service, hvor man sidder hjemme i sofaen og bestiller sine varer online, for bagefter at hente dem pakket og klar på Bilkas parkeringsplads.

Den service var der før corona omkring 100 kunder om dagen, der benyttede sig af hos Bilka Næstved, men da verden med ét blev forandret, var der fra den ene dag til den anden 300 personer, som benyttede sig af servicen, og de ville hovedsageligt have friskvarer.

 - Vi oplever, at dem, der shopper hjemme fra sofaen, bestiller mere i slagterafdelingen og hos delikatessen. Derfor skulle vi op i omdrejninger, for vi sælger mere fra slagterafdelingen nu end før, forklarer tillidsrepræsentant i slagteren i Bilka Næstved Johnni Strøbæk.

Aftale om nødberedskab

Det gik hurtigt op for ledelsen i Bilka Næstved, at det var friskvarer kunderne hovedsageligt ville have, og da de vidste, at hvis én i slagter-afdelingen lagde sig med corona, ville de også sende de resterende hjem, skyndte de sig at etablere et nødberedskab.

 - Vi har gennem hele corona-krisen haft en aftale med slagter-afdelingerne Bilka i Hundige og Slagelse, så hvis de oplevede sygdom skulle vi hjælpe dem og omvendt, men det har ikke været nødvendigt, for ingen af os har været ramt af corona, siger Johnni.

I hele butikken har der kun været to bekræftede tilfælde af corona på trods af, at de ansatte møder nye mennesker dagen lang. Men der har også været fokus på afstand, sprit og håndvask.

 - Det blev bestemt, at alle ansatte skulle vaske hænder hver halve time, men her i slagterafdelingen går det ikke, da vi i forvejen skal vaske hænder hele tiden og har handsker for at minimere det, så vi ikke får håndeksem, siger Johnni.

Bliv hjemme ved den mindste smule sygdom

Johnni er godt tilfreds med, at de fra ledelsen i starten af forløbet meldte ud, at de fastansatte ikke bliver fyret, og at de ville kunne finde opgaver til de ansatte i en anden afdeling, hvis corona skulle betyde mindre at lave for en af afdelingerne.

 - Der har derfor ikke hersket nervøsitet i forhold til at beholde jobs. I starten var folk lidt nervøse for, hvad der skulle ske, hvis de blev ramt af corona, men det var nok mere en generel nervøsitet for selve sygdommen, siger han.

Der har også været klare retningslinjer i forhold til, at ansatte skulle blive hjemme, hvis de oplevede nogen former for utilpashed eller sygdom.

 - I min afdeling har jeg slet ikke oplevet noget sygdom, men det er rigtig godt at melde ud, at alle skal blive hjemme, hvis de bare oplever en lille smule, så der ikke er nogen, der tager på arbejde, fordi de kun føler sig lidt ramt, siger Johnni.