Nyhed

OK20: Ny overenskomst med Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening i hus

Et kort og godt forhandlingsforløb har ført til et forlig mellem Fødevareforbundet NNF og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening om en ny 3-årig overenskomst.

Mere i lønposen, mere forældreorlov og mere på frtivalgskontoen. Det er nogle af forbedringer, som slagterne og bagerne i de selvstændige brugsforeninger kan se frem til. Onsdag indgik Fødevareforbundet NNF og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening en aftale om en ny 3-årig overenskomst.

Forhandlingssekretær i Fødevareforbundet NNF Mette Bisgaard Larsen er tilfreds med resultatet.

- Vi har haft nogle gode forhandlinger, hvilket også har resulteret i et kort forhandlingsforløb. Det er jeg meget tilfreds med. Særligt er jeg glad for, at vi også i denne forhandling har fået forbedringer, der vil komme medlemmer til gavn i alle aldre og alle steder i livet, siger hun.

Hun peger blandt andet på stigning på fritvalgskontoen, forbedrede barselsvilkår samt bedre vilkår for lærlinge som nogle af forbedringerne i den nye aftale. Aftalen indeholder også en stigning i minimallønnen på 401 kr. pr. måned hvert år de næste tre år.

Elektronisk afstemning

Overenskomsten vil blive sendt til afstemning blandt medlemmer af Fødevareforbundet NNF den 3. juli kl. 12, og sidste chance for at stemme vil være den 31. juli.

Afstemningen foregår elektronisk, og alle stemmeberettigede medlemmer vil modtage stemmemateriale i deres e-boks.
Har man ikke modtaget materialet, når afstemningen går i gang, skal man kontakte Fødevareforbundet NNF. Har man spørgsmål til den nye overenskomst, kan man kontakte Fødevareforbundet NNF.

Når afstemningen starter, vil der være mere information at finde om både overenskomsten og afstemningsproceduren på https://ok20.nnf.dk/butik/ 

VÆSENTLIGE FORBEDRINGER:

  • Forhøjelse af forældreorlov på 3 uger til medforælderen
  • Stigning på fritvalgskontoen på 3,5 % over perioden
  • Stigning på minimallønnen på 3 x 401 kr. pr. måned.
  • Pension til lærlinge fra de fylder 18 år
  • Stigning på særlige tillæg på 1,6%
  • Stigning på lærlingesatser på 1,7%
  • Løn under sygdom til ikke funktionærer på op til 28 dage