Foto af Rune Evensen
Nyhed

Husk de nedslidte - de venter stadig på retten til tidligere pension

Corona-pandemien har med god grund fejet alt til side for danskerne i de seneste måneder, men tag ikke fejl: De nedslidte holder stadig vejret og venter på at ansvarlige partier vil vedtage en ret til tidligere pension. Sådan skriver afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne Henrik Tonnesen i et læserbrev bragt i Lolland Falsters Folketidende den 10.06.2020.
Afdelingsformand Sjælland & Øerne Henrik Tonnesen
Afdelingsformand Sjælland & Øerne Henrik Tonnesen

Tilbage i maj og juni sidste år fyldte de en del i danskernes bevidsthed. De hang på plakater, og de blev diskuteret til partilederrunder. Corona-pandemien har med god grund fejet alt til side for danskerne i de seneste måneder, men tag ikke fejl: De nedslidte holder stadig vejret og venter på at ansvarlige partier, som varetager lønmodtagernes interesser, vil vedtage en ret til tidligere pension.

"De har knoklet længe før der kom fokus på arbejdsmiljøet" 

Som afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne kender jeg mange af dem, der har brug for den ret. Det er fødevarearbejdere, som har haft hårdt fysisk arbejde, lige siden de gik ud af folkeskolen. De har knoklet på arbejdspladserne, længe før der kom fokus på arbejdsmiljøet, og de har brug for retten til tidligere pension.

Danskerne bakker op op retten til tidligere pension

Det er klart, at de, der er slidt ned, har behov for en solid aftale fra politikerne. Men også dem, det ikke direkte berører, mener, at vi i Danmark har for lidt fokus på de nedslidte - det svarede hele 71 procent af danskerne i en undersøgelse foretaget af DMA Research i 2019. Så kære politikere. Vi ved, hvad I lovede under valgkampen. Vi er mange, der husker det, og det er mange, som er afhængige af jer! Brug ikke corona som undskyldning - tag kampen op og kæmp for dem, der så længe har knoklet og nu fortjener en værdig afsked med arbejdsmarkedet.