Nyhed

Wehlast: Venstre vender lønmodtagerne ryggen

Jakob Ellemann-Jensen afviser, at Venstre vil lægge stemmer til regeringens ret til tidligere pension for nedslidte. – Det viser, at Venstre ikke er der for lønmodtagerne, siger forbundsformand Ole Wehlast.

Det møder skarp kritik hos Fødevareforbundet NNF, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen nu afviser at støtte regeringens planer om en ret til tidligere pension - allerede inden forslaget er præsenteret.

- Det viser, at Venstre ikke er er der for lønmodtagerne. Partiet bekymrer sig mere om at forsvare en ideologi end om at hjælpe mennesker, der har knoklet for Danmark, siger forbundsformand Ole Wehlast.

I en artikel i Jyllands-Posten udtaler Jakob Ellemann-Jensen, at det er en "vanvittig dårlig idé", at regeringen vil "trække raske mennesker ud af arbejdsmarkedet". Venstreformanden afviser også regeringens planer om at finansiere den tidligere pension med et bidrag fra bankerne.

- Jakob Ellemann viser her klart, hvor Venstre står. Venstre står på bankernes side og ikke på lønmodtagernes. Det skuffer mig meget, selvom jeg ikke er overrasket, siger forbundsformand Ole Wehlast.

Lønmodtagerne skal komme krybende

Fødevareforbundet NNF har længe kæmpet for en tidligere pension for nedslidte, da forbundet har mange medlemmer med et hårdt fysisk arbejde, der bliver slidt ned.

Jakob Ellemann-Jensen har ikke forstået, hvad retten til tidligere pension drejer sig om, når han taler om, at den vil trække raske mennesker ud af arbejdsmarkedet, mener Ole Wehlast:

- Det her handler om, at hårdtarbejdende lønmodtagere skal have ret til at forlade arbejdsmarkedet efter et langt arbejdsliv, mens de stadig kan gå oprejst. Venstre mener åbenbart, at disse lønmodtagere, der har slidt for Danmark, først skal kunne gå fra, når de er så syge, at de må komme krybene med hatten i hånden for at få en seniorpension. Det er ikke værdigt.