Foto af Rune Evensen
Jeg mener

Venstre svigter de nedslidte

Venstres nylige udmelding om, at de ikke vil støtte en aftale om ret til tidligere pension for de nedslidte, viser desværre, at de ikke er på lønmodtagernes side. Det skriver afdelingsformand Flemming Hansen i dette indlæg, der er bragt i Horsens Folkeblad den 16. juli.
Afdelingsformand Østjylland Flemming Hansen
Afdelingsformand Østjylland Flemming Hansen

I lang tid har der - med god grund -  stået corona overalt i danskernes bevidsthed. Men hverdagen er så småt begyndt at vende tilbage, og en uhyre vigtig dagsorden er igen oppe i danskernes og politikernes bevidsthed: De nedslidte.

Venstres nylige udmelding om, at de ikke vil støtte en aftale om ret til tidligere pension for de nedslidte, viser desværre, at de ikke er på lønmodtagernes side.

De vil ikke være med til at sikre en værdig tilbagetrækning for dem, der har knoklet i hårde og fysiske jobs hele livet, eller for de unge, som i fremtiden arbejder i nedslidende jobs, til de er langt over 70 år.

De nedslidte skal ikke dø på jobbet

Det er mennesker, som mangler en ret, så de kan få lov at gå tidligere på pension, fordi deres kroppe ikke kan klare presset længere. De skal have lov at trække sig tilbage, før de bliver så syge, at de dør på jobbet eller skal tilbringe hele pensionstilværelsen på smertestillende medicin.  

Heldigvis er det fortsat muligt at danne et flertal for regeringens forslag uden om Venstre.

Så herfra skal lyde en vigtig opfordring til de partier, som varetager lønmodtagernes interesser: Stem for forslaget om ret til tidligere pension for de mennesker, der har knoklet og nu behøver politiske allierede. Det fortjener de!