Foto af Rune Evensen
Jeg mener

Et flertal af danskere har talt: For lidt fokus på nedslidning

De nedslidte er igen kommet på dagsorden i medierne og hos politikerne. Med Venstres nylige udmelding om, at de ikke støtter et forslag om ret til tidligere pension for de nedslidte, er en gruppe mennesker nu endnu mere afhængige af de partier, som varetager lønmodtagernes interesser. Det skriver afdelingsformand for NNF Nordjylland Svend Erik Andersen i et debatindlæg bragt i Nordjyske Stiftstidende den 07/08/2020.
Afdelingsformand Nordjylland Svend E Andersen
Afdelingsformand Nordjylland Svend E Andersen

De nedslidte er igen kommet på dagsorden i medierne og hos politikerne. Med Venstres nylige udmelding om, at de ikke støtter et forslag om ret til tidligere pension for de nedslidte, er en gruppe mennesker nu endnu mere afhængige af de partier, som varetager lønmodtagernes interesser.

Det drejer sig om dem, som har knoklet, siden de var helt unge på et arbejdsmarked, der dengang ikke beskæftigede sig med ord som arbejdsmiljø.

De har ingen eller korte uddannelser, og derfor har de ikke modtaget en krone i SU. Nu mangler de en ret, så de kan få lov at gå tidligere på pension, fordi deres kroppe ikke kan klare presset længere.

Danskerne vil have mere fokus på de nedslidte 

Det er klart, at de, der er slidt ned, har behov for en solid aftale fra politikerne.

Men også dem, det ikke direkte berører, mener, at vi i Danmark har for lidt fokus på de nedslidte - det svarede hele 71 procent af danskerne i en undersøgelse foretaget af DMA Research i 2019.

Kære politikere, som varetager lønmodtagernes interesser: Jeg håber, I hører min bøn. Det handler om mennesker, som skal have lov at komme fra arbejdsmarkedet på en værdig måde, så de ikke falder ned imellem to stole i systemet - eller ganske enkelt dør af nedslidning.