Nyhed

Video: Fem gode grunde til at tage efteruddannelse

Selvom man har et arbejde, kan det sagtens betale sig at tage mere uddannelse. Hvorfor? Det kan du se i denne video samt i teksten nedenfor.

5 gode grunde til at tage efteruddannelse

  1. Fordi det kan sikre dig i fremtiden
    I et arbejdsmarked, der hele tiden udvikler sig, er det vigtigt, at du også udvikler dig, så du har de kompetencer, der er brug. Både længere uddannelsesforløb og kortere kurser kan være med til at sikre dig en plads på fremtidens arbejdsmarked.
  2. Fordi det ikke er så kompliceret, som du tror
    Efteruddannelse behøver ikke kræve mange timer på skolebænken. Det kan f.eks. sagtens være helt korte praktiske kurser, der giver dig en hurtig opgradering af dine kompetencer. På AMU-kurser kan du f.eks. tage et truck-kørekort eller et hygiejnekursus.
    Har du lyst og overskud, er det selvfølgelig også en mulighed at tage et længere uddannelsesforløb og f.eks. gå fra ufaglært til faglært.
  3. Fordi det også gavner din arbejdsplads
    Din arbejdsplads har lige så meget brug for, at du udvikler dig, som du selv har. For når du kan mere, bliver du også til større gavn for dine kolleger og din arbejdsplads.
  4. Fordi du udvikler dig personligt
    Du udvikler dig, når du lærer noget nyt, og du kan sikkert også bruge det, du lærer, i dit liv uden for arbejdspladsen.
  5. Fordi du har ret til det
    Din overenskomst giver dig ret til to ugers selvvalgt uddannelse om året.  Og du kan spare dine uger op over nogle år, så du kan tage op til seks ugers uddannelse ad gangen.