Foto af Rune Evensen
Nyhed

DM i Skills viser karriereveje og nedbryder fordomme

Prøv dine egne håndværksmæssige talenter af til DM i Skills, og se de dygtigste dyste om at blive Danmarks bedste. Der er grunde nok til at deltage til DM i Skills, og for næstformand i det Faglige Fællesudvalg Henrik Tonnesen er markedsføringen af fagene det vigtigste til DM i Skills.

Det er let at finde på gode grunde til at besøge DM i Skills i Bella Centret i København denne uge. Man kan kigge med, når bagerne slår et luftigt brød op og følge slagternes arbejde fra udskæring af kødet til et færdigt måltid.

I det hele taget bliver det svært ikke at imponeres, når de cirka 300 dygtigste unge viser deres færdigheder indenfor deres fag og engagementet lyser ud af dem. Og det er blandt andet dét, der skal overbevise de mange unge besøgende om, at en erhvervsuddannelse er vejen til en fed karriere, mener næstformand i det Faglige Fællesudvalg Henrik Tonnesen.

- De unge vil forhåbentlig se, hvor fantastisk det er, at kunne skabe med hænderne. Jeg tror, at Skills nedbryder nogle af de fordomme, der er om, at en erhvervsuddannelse er ringere end en gymnasial uddannelse, siger han.

Mødrene har meget at skulle have sagt

Det er i den grad en fordom uden hold i virkeligheden, at en erhvervsuddannelse ikke kan blive til en strålende karriere, mener Henrik Tonnesen. Han peger på, at håndværksuddannelsernes værste fjende er mødrene, fordi de har mest at sige i forhold til de unges uddannelsesvalg.

- Rigtig mange ved ikke, at der er masser af muligheder med en håndværksmæssig uddannelse i baghånden. Den giver merit, og den kan bruges som springbræt til andre uddannelser. Det er bestemt også en mulighed at skabe sig en international karriere med en dansk håndværker-uddannelse, siger han.

Det er nu tiende gang, at SkillsDenmark afholder DM i Skills, men for Henrik Tonnesen er det hvert år imponerende at se, hvad de unge kan.

- Sidste gang stod jeg og kiggede på flisemurerne, og jeg tænkte over, hvordan de skaber kunst og håndværk på samme tid. Det er imponerende, og vi har alle sammen kreative evner - vi ved bare ikke, hvor udviklede eller gode, de er.

Test dine evner

Men netop de kreative evner eller andre talenter, som skal bruges på erhvervsuddannelser, kan de besøgende få lov at teste af på de mange Prøv, Mærk og Føl-områder.

Torsdag aften er der unge-og forældreaften med gratis aftensmad til de første 3500 deltagere. Her kan man blandt andet lytte til et panel, der anført af Mads Steffensen diskuterer uddannelsesvalg.

Se hele programmet for DM i Skills her. DM i Skills løber fra torsdag den 16. januar til lørdag den 18. januar, og der er gratis indgang.