Foto af Colourbox
Nyhed

OK20: Ny overenskomst på transportområdet

Sent fredag aften lykkedes det 3F og DI at blive enige om en ny overenskomst på transportområdet. Dermed er gennembrudsforliget på normallønsområdet også på plads.

40.000 medarbejdere i transportbranchen har fået en ny overenskomst, efter det er lykkes 3F og DI at blive enige om en ny 3-årig overenskomst.

Når netop det forlig er interessant for Fødevareforbundet NNF, skyldes det, at forliget er et såkaldt gennembrudsforlig på normallønsområdet. Forliget lægger dermed linjen for en række andre overenskomster; herunder Fødevareforbundet NNF's tre overenskomster med DI.

Næstformand og chefforhandler for Fødevareforbundet NNF Jim Jensen ønsker 3F og DI tillykke med overenskomsten:

- Det er altid godt at nå i mål med en overenskomst. Samtidig baner forliget vejen for, at en række overenskomstforhandlinger nu kan komme ind i deres afsluttende fase. Med gennembrudsforlig på både minimallønsområdet og normallønsområdet i hus, forventer jeg, at vores overenskomstforhandlinger nu for alvor tager fart.

Et ansvarligt forlig

Jim Jensen hæfter sig ved, at transportforliget indebærer lønstigninger på 9,55 kr. i timen over tre år.

Hertil kommer en del af de elementer, der også blev forhandlet ind i CO-industri forliget, blandt andet en stigning på fritvalgsordningen på 3% - 1 % hvert år i perioden.

- Umiddelbart vil jeg betegne stigningerne på normallønnen for "ansvarlige", og parterne mener, at forliget sikrer en reallønsfremgang. I Fødevareforbundet NNF skal vi nu sætte os ordentlig ind i de forskellige elementer i transportforliget, så vi er klar til de kommende forhandlinger, siger Jim Jensen, og tilføjer:

- Vi vil bestræbe os på at få lavet nogle gode aftaler til gavn for vores medlemmer.

I den kommende uge skal Fødevareforbundet NNF's forhandlere mødes med DI for at forhandle om overenskomsterne på slagterindustriområdet, det fødevareindustrielle område og mejeriområdet, og med Dansk Erhverv for at forhandle om overenskomsterne på butiksområdet.

Klik her og læs mere om transportforliget