Foto af Rune Evensen
Nyhed

De forhandler din overenskomst: Lone Villadsen

”Vi vil gøre vores bedste”. Sådan siger 47-årige Lone Villadsen, som er en del af det forhandlingsudvalg, der forhandler Håndværksbageroverenskomsten (BKD) mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Erhverv.

Lone har arbejdet hos bageriet Aurion i 30 år og været tillidsrepræsentant siden 2008.

Hvordan har du det med at være en af dem, der forhandler overenskomsten?

– Jeg synes, det er rigtig spændende at være med til at præge overenskomsten. Og se, hvad vi kan få ind i den. Forhåbentlig bliver det noget, der kommer medlemmerne til gode.

Mine kollegaer følger mere med i overenskomstforhandlingerne den her gang, og vi taler mere om det, fordi jeg sidder i forhandlingsudvalget og er talerør for dem og alle andre medlemmer på overenskomsten.

Hvordan har du forberedt dig?

– Vi har holdt formøder i forhandlingsudvalget, hvor vi både har gennemgået vores egen overenskomst og overenskomsten mellem DI og CO-Industri punkt for punkt. Og selv om jeg er ny i udvalget, så er jeg som tillidsrepræsentant vant til at bruge overenskomsten og kender den godt, så det er ikke helt nyt for mig.

Hvilke forventninger har du til forløbet?

– Jeg ved ikke helt, hvad jeg går ind til, for jeg er ny i forhandlingsudvalget. Vi er to – Kurt Wolter og jeg – og Kurt er den erfarne, der har været med før og kender det, mens jeg ser tingene med nye øjne. Det, synes jeg, er en rigtig fin kombination.

Jeg håber, vi får nogle gode resultater med hjem som kommer alle medlemmer til gavn, uanset hvor de er i deres arbejdsliv. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste.