Nyhed

De forhandler din overenskomst: Anita Baltasar Pedersen

”Jeg har store forventninger til, at vi kan lave nogle gode aftaler”. Sådan siger 36-årige Anita Baltasar Pedersen, som er en del af det forhandlingsudvalg, der forhandler mejeribranchens fællesoverenskomst

Anita har arbejdet hos Arinco siden 2003 og blev tillidsrepræsentant tre år senere.

Hvordan har du det med at være en af dem, der forhandler overenskomsten?

– Jeg er rigtig glad for det. Det er fantastisk at repræsentere kollegaerne og sørge for, at deres ønsker bliver hørt. Mange af dem er nysgerrige, og vi taler mere om forhandlingerne på arbejde. Jeg er også selv blevet mere bevidst om at melde tilbage til dem, så de ved, hvad der foregår.

Hvordan har du forberedt dig?

– Jeg har lyttet meget til mine kollegaer og talt med dem om deres ønsker. Og så har jeg selvfølgelig deltaget i møderne med forhandlingsudvalget, hvor vi er gode til at netværke med hinanden. Derudover følger jeg med i medierne og holder mig orienteret om, hvad der sker på området og ved de andre overenskomstforhandlinger.

Hvilke forventninger har du til forløbet?

– Lige nu venter vi mest på at komme i gang. Der er meget usikkert, hvornår vi skal forhandle, og vi skal være klar uanset tidspunktet – gerne med en kuffert, der er pakket til et par dage, for vi ikke ved, hvor længe det varer, når det går løs. Det er lidt udfordrende for planlægningen med dem derhjemme, men det er også spændende, fordi det er i en større og vigtig sags tjeneste. Jeg har store forventninger til, at vi kan lave nogle gode aftaler.