Nyhed

Joans hjælp fik medlemmer tilbage i Fødevareforbundet NNF

På TOMS i Ballerup vægter tillidsrepræsentanterne fællesskab og personlig kontakt højt.

Det er svært at gå forgæves til Joan Wind, der er fællestillidsrepræsentant på Toms i Ballerup. Her er cirka 50 procent af medarbejderne organiserede hos Fødevareforbundet NNF, men hvis en kollega, organiseret eller ej, kommer til Joan for at få hjælp, er hun altid klar.

 - Det er god reklame at hjælpe folk på vej. Og der er ikke nogen, der skal gå rundt og føle, at de ikke kan få støtte, siger hun.

Joan beskriver sig selv som en slags socialrådgiver. Hun hjælper naturligvis, hvis en kollega har et problem med ledelsen eller en kollega, og hun gør også noget ud af at være der for kollegerne, hvis de har problemer privat.

 - Kollegerne bruger mig til mange forskellige ting. Hvis en bliver skilt, så hjælper jeg så godt jeg kan og undersøger for eksempel reglerne om boligtilskud og børnebidrag. Men endnu vigtigere er det, at de ved, jeg lytter, når de har brug for at tale," siger hun.

"Dejligt med anerkendelse"

Og selvom Joan ikke svømmer over i positive tilkendegivelser til hverdag, så har hun alligevel en fornemmelse af, at hendes arbejde som tillidsrepræsentant betyder noget for kollegerne.

Og faktisk har hun oplevet medlemmer, som meldte sig ud af Fødevareforbundet NNF og senere vendte tilbage, fordi de savnede Joans måde at være på.

 - Det synes jeg er en ret stor cadeau, og det er dejligt at få den anerkendelse, siger hun.

Tur med overnatning skaber fællesskab

På TOMS arrangerer klubben hvert år arrangementer som blandt andet banko én gang ugentligt og en årlig tur med overnatning for kolleger og deres ægtefælle eller samlever.

Turen med overnatning oplever tillidsrepræsentant Jan Volthers som meget vigtig for kollegerne.

 - Folk er ovenud begejstrede for den tur. Og det fungerer rigtig godt, at vores partnere også mærker en del af det fællesskab, vi har på arbejdspladsen, siger han.

En Facebookgruppe for alle

Jan forsøger at navigere efter, hvad han selv ville ønske af en tillidsrepræsentant, når han får nye idéer.

Kort efter han var blevet valgt som tillidsrepræsentant for fire år siden, foreslog han derfor de andre, at han kunne være tovholder for en Facebook-gruppe for medarbejderne på TOMS i Ballerup.

Her deler han relevant information fra Fødevareforbundet NNF og TOMS, og han minder om de aktiviteter, som klubben og Fødevareforbundet NNF arrangerer.

 - Jeg ved, at mange flere får informationerne nu end før, hvor det ofte krævede, at man dykkede ned i et referat. Alle har jo mobilen på sig hele tiden, så det er mere tilgængeligt, og jeg kan tit høre folk tale om noget, de har læst i gruppen, siger han.

Ledelsen værdsætter fællesskabet

For Joan Wind er det vigtigt at være opmærksom på stemningen på fabrikken, og derfor gør hun en dyd ud af at tale med kollegerne hver dag, og lige så vigtigt er det for hende at nå omkring ledelsen.

 - Vi taler både om private og arbejdsmæssige ting, og jeg tror på, at det er enormt vigtigt for relationen. På den måde kan vi skabe et bedre arbejdsmiljø, og jeg har for nylig talt med ledelsen om, at det fungerer, at vi har så godt et fællesskab,"siger hun.

Et ryk af medlemmer efter fyringsrunde

Men på trods af tillidsrepræsentanternes indsats er der særligt én myte, de har svært ved at få bugt med, og som fylder en del, når det kommer til at få flere ind i Fødevareforbundet NNF.

Joan og de fire tillidsrepræsentanter kan nemlig mærke, at medlemmer hos de gule forretninger tror, de kan få samme hjælp, som organiserede medlemmer.

 - Da vi på et tidspunkt fik et ryk af flere medlemmer, var det på grund af en fyringsrunde. Så gik det pludselig op for de uorganiserede, at de ikke kunne få den samme hjælp, som NNF'erne fik. Desværre glemmer folk hurtigt, også selvom vi minder dem om det, siger hun.