Nyhed

Ekstraordinær kongres skal tage stilling til antallet af afdelinger

Fødevareforbundet NNF's hovedbestyrelse har besluttet at indkalde til ekstraordinær kongres lørdag den 28. marts. Emnet er antallet af lokalafdelinger

Fødevareforbundet NNF's kongres vedtog i 2016 et omfattende katalog af ændringer. Blandt ændringerne var blandt andet en reducering i antallet af afdelinger fra de nuværende seks afdelinger til fire nye afdelinger.

Dette er dog ikke sket, idet hovedbestyrelsen ikke vurderer, at en reducering af antallet af afdelinger er den rigtige løsning for forbundet.

Kongressen er forbundets højeste myndighed, og derfor er forbundets hovedbestyrelse forpligtet til at gennemføre de beslutninger, kongressen træffer. Eller indkalde til en ekstraordinær kongres for at få kongresbeslutningen ændret.

Den ekstraordinære kongres skal altså tage stilling til, om forbundet skal reducere antallet af afdelinger til fire eller træffe en ny, så forbundet fastholder de seks nuværende afdelinger.

Forbundsformand Ole Wehlast understreger, at beslutningen om en ekstraordinær kongres er helt udramatisk:

- Det handler i bund og grund om ansvarlighed og fornuft. Som hovedbestyrelse kan vi ikke ignorere de beslutninger, kongressen har pålagt os at gennemføre i perioden. Men hovedbestyrelsen mener ikke, at det vil være fornuftigt at gennemføre sammenlægninger, som forbundets situation ser ud nu.

Den ekstraordinære kongres vil blive afholdt lørdag den 28. marts på Hotel Nyborg Strand.