Nyhed

Opsang til Ringsted: Behandl slagteriarbejderne ordentligt

Tillidsrepræsentanten på slagteriet i Ringsted og næstformand i Fødevareforbundet NNF er kede af den behandling de hjemsendte slagteriarbejdere i Ringsted får. – Behandl dem pænt, lyder det fra de to.

800 slagteriarbejdere fra Danish Crowns slagteri Ringsted er blevet sendt hjem i håb om at få brudt den corona-smitte, der har bredt sig på slagteriet siden slutningen af juli.

Medarbejderne skal lade sig teste for covid-19 ad flere omgange, og myndighederne har opfordret dem til at undgå at mødes med fremmede og forsøge at opretholde en isolation.

Ud af de 800 medarbejdere, holder knap 100 af dem ferie i denne uge, og de har – med myndighedernes velsignelse – ret til at holde deres ferie, præcis lige som alle andre lønmodtagere.

Men i går kunne flere medier berette, at borgere har kontaktet både slagteriet og kommunen for at indberette slagteriarbejdere, der færdes rundt om i byen.

Det fik Inger Støjberg (V) til at foreslå at tvangsindlægge de pågældende slagteriarbejdere.

Grim stikker-mentalitet

Danish Crown har samtidig nedsat en gruppe, der skal kontakte de slagteriarbejdere, der er blevet ”anmeldt”.

Tillidsrepræsentant på slagteriet Jan Bruno Christensen er rystet over den behandling hans kolleger bliver udsat for:

- Langt, langt størstedelen af mine kolleger tager situationen utrolig alvorligt, og gør præcis som myndighederne anbefaler. Men de kan naturligvis ikke være i isolation hele tiden – eksempelvis bliver de jo nødt til at bevæge sig gennem byen for at komme frem til teststedet. Og så har jeg altså 100 kolleger, der holder sommerferie. Det skal de naturligvis have lov til at gøre uden at frygte at blive anmeldt af naboen.

Jan Bruno Christensen fortæller blandt andet om en kollega, der havde lagt et billede op på facebook fra hendes strandtur i ferien. Hun modtog efterfølgende kritiske beskeder på Messenger om, hvorvidt hun ikke skulle være i karantæne. Hun blev ked det, og kontaktede derfor tillidsrepræsentanten for at sikre sig, at hun ikke havde gjort noget galt.

- Og det havde hun jo ikke! Min grænse er nået for, hvad jeg vil acceptere på mine kollegers vegne. Den her måde at ”stikke” hinanden på, er modbydelig. Mine kolleger har intet gjort for at bringe sig i den her situation, og de gør nu alt for at komme ud af den. De fortjener respekt og anerkendelse – ikke stikker-jagt og ydmygelse.

Slagteriarbejderne er ikke fjenden

I Fødevareforbundet NNF bakker næstformand Jim Jensen helt og holdent op om tillidsrepræsentanten.

Også han er chokeret over, hvordan situationen i Ringsted har udviklet sig:

- Den er grimt at høre om. Jeg kan naturligvis ikke sige, at der ikke har været enkelte, der kunne have taget det her mere alvorligt. Men sandheden er jo, at de her folk er de mest gennemtestede i hele Danmark. I modsætning til rigtig mange andre, så har de spritnye negative testresultater med sig i lommen. Det er helt urimeligt, at de bliver jagtet på den her måde.

Han undrer sig samtidig over, at der ikke er større opbakning til medarbejderne fra Danish Crown:

- Jeg vil håbe, at hvis det var mine medarbejdere, der pludselig blev udsat for en helt urimelig behandling, så ville jeg slå ring om dem. At gå efter slagteriarbejderne er så lavt. For det første er fjenden corona-virussen og ikke de folk, der bliver smittet. For det andet er de blevet smittet på deres arbejdsplads. Altså må arbejdsgiveren påtage sig et ansvar her. Hvis man har behov for at pege fingre her, så burde de rettes mod ledelsen; ikke slagteriarbejderne.

Han håber, at Danish Crown fremadrettet vil hjælpe de slagteriarbejdere, der oplever chikane.