Nyhed

Næstformand: Hjemsendte slagteriarbejdere underbetales

Fødevareforbundet NNF er utilfreds med, at Danish Crown har sendt medarbejdere fra det lukkede slagteri i Ringsted hjem med sygeløn

De hjemsendte slagteriarbejdere fra det nedlukkede Danish Crown-slagteri i Ringsted er blevet sendt hjem på sygeløn. Det er ikke i orden, slår næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen fast over for mediet AgriWatch.

- Vi mener, at der er tale om underbetaling. Derfor vil vi mødes med Dansk Industri om, at medlemsvirksomheden underbetaler, siger Jim Jensen.

Han fortæller, at der kan komme et fagretsligt efterspil, hvis ikke Danish Crown betaler medarbejderne en fair løn.

nedlukningen af slagteriet sker som resultat af corona, så understreger Jim Jensen, at der er tale om raske medarbejdere, der er sendt hjem. De skal derfor have deres normale løn og ikke en sygeløn, der ligger et godt stykke under.

- Vi undersøger, om det kan have sin rimelighed, når man er hjemsendt af virksomheden, selvom man ikke er sygemeldt. Det skal vi have et møde med arbejdsgiverforeningen om, siger Jim Jensen til AgriWatch.

Samtidig er Fødevareforbundet NNF nu ved at undersøge, om der er andre tilfælde end i Ringsted, hvor de ansatte er sendt hjem, og hvordan de aflønnes.