Nyhed

Ulykken bragte Søren tættere på sin tillidsrepræsentant

Søren Krog havde aldrig rigtig talt så meget med sin tillidsrepræsentant, men det ændrede sig, da Søren fik en arbejdsskade. Tillidsrepræsentanten var en god støtte og hjalp med alt det praktiske.

For seks år siden skiftede 47-årige Søren Krog titlen som brugsuddeler ud med et job i osteriet på Thise Mejeri. Han meldte sig også for første gang ind i en fagforening og fik en tillidsrepræsentant, men det var ikke meget, han gjorde brug af hverken fagforening eller tillidsrepræsentanten Kaj Andersen. Det ændrede sig, da Søren fik en arbejdsskade.

– Jeg vidste godt, hvem Kaj var, og vi hilste også på hinanden, når vi mødtes, men jeg havde ikke rigtig snakket med ham før. Men jeg skal da love for, at når man har brug for ham, så er han der 150%, siger Søren Krog.

Tillidsrepræsentant hjalp med alt det praktiske

Første juledag sidste år gled Søren på gulvet i osteriet.

– Pludselig forsvandt benene under mig, og jeg slog min hofte og skulder ned i en metalstang nede ved gulvet, fortæller Søren Krog.

På hospitalet konstaterede lægerne, at hoften ikke var brækket, men skulderen var forslået og blå, og Søren blev sygemeldt.

Under sin sygemelding og genoptræning havde Søren tæt kontakt med Kaj, som hjalp og vejledte ham med alt det praktiske. Fx begyndte Søren pludselig at modtage en masse mails fra Arbejdsskadestyrelsen, efter mejeriet havde anmeldt arbejdsskaden.

– Den ene mail var et langt spørgeskema. Der var jeg lidt lost, så jeg ringede til Kaj. En halv time efter havde han fundet ud af, hvordan jeg skulle udfylde det. Det var pissegod service, siger Søren og fortsætter:

– Jeg har haft Kaj med i det hele og virkelig fået professionel vejledning. Han er en god og dygtig mand, og det har været dejligt ikke at skulle tænke over alt det praktiske oven i.

Tilbage på job

I slutningen af februar vendte Søren tilbage til mejeriet, hvor gulvet i osteriet er blevet skiftet. Han har ingen problemer med hoften, men skulderen er stadig ikke helt god.

– Jeg har betændelse i slimsækken i min skulder, så jeg har fået sprøjtet binyrebarkhormon ind i den. Det gør ondt, skulle jeg hilse at sige. Og det er ikke den lille kanyle, de kommer med, fortæller Søren.

Derfor skal han starte stille og roligt op og må kun arbejde to-tre timer om dagen hver tredje dag.

– Min fysioterapeut siger, at jeg ikke er tilbage på fuld tid før til sommerferien, siger Søren, som også er glad for den måde mejeriet har håndteret sagen:

– Mejeriet har taget det hele utrolig seriøst og været yderst professionelle. De har virkelig hjulpet mig, og der har ikke været en finger at sætte på noget.