Nyhed

Tillidsrepræsentant: “Corona er derude, men vi mærker det ikke tæt på”

På Danish Crown i Herning har de ligesom alle andre virksomheder taget alle de nødvendige forholdsregler i forbindelse med Corona-pandemien. Men den nervøsitet, der sad i kollegerne i starten, er ved at forsvinde.

På Danish Crown i Herning har de for nyligt fået flere kantiner. De har nemlig rummene til det, og det er det mest optimale i forhold til at undgå smittespredning af corona-virussen.

I starten var det tydeligt, at kollegerne synes, det var lidt absurd, at de stod tæt nede i produktionen, og når de så skulle spise, skulle der være god afstand imellem dem, men vi har jo sat ind alle steder, hvor det overhovedet er muligt, siger tillidsrepræsentant Kurt Høj.

Og tillidsrepræsentanterne yder deres i forhold til rengøring, hvor de ofte tager en tur rundt på badeværelserne med spritten. Samtidig er de helt sikre på, at skulle der stå en flaske et sted, som er tæt på at være tom, så får de det at vide af kollegerne, der alle tager de skærpede hygiejneregler meget alvorligt.

 - Vi har også ansat en ekstra person til udelukkende at tage sig af at gøre mere rent og spritte af, siger Kurt høj.

Færre syge og mindre angst

For Kurt Høj er der ingen tvivl om at ekstra håndvask og afspritning virker, for siden corona-pandemien brød ud, har der været færre syge på slagteriet.

Og selvom der var en tydelig fornemmelse af nervøsitet i starten af udbruddet, er den nye situation ved at være dagligdag på slagteriet, hvor de har kunne opretholde produktionen og dermed beholde alle medarbejderne.

 - Folk har dyb respekt for reglerne og for alvoren ved corona, men jeg synes stemningen er mere afslappet end i starten, og det er rigtig godt. Det tjener ikke noget formål at gå at være bange, så længe man stadig passer på. Udover meget få tilfælde, så hører vi heller ikke om nogen, der er ramt af corona, så det er selvfølgelig derude, men vi mærker det ikke tæt på, siger Kurt Høj.

Er opmærksom på de frustrerede

I starten var de udenlandske medarbejdere også med til at vække bekymring på slagteriet, da de med deres arbejdstilladelse kunne køre over grænsen, som de ville. Men også den bekymring har lagt sig.

 - Vores udenlandske medarbejdere holder sig i Danmark i denne tid, så det er klart, at de lider store afsavn, men det er selvfølgelig det rigtige at gøre, fortæller Kurt.

Selvom den mere velkendte, trygge stemning er ved at være tilbage på slagteriet, så er Kurt fortsat opmærksom på, om der er en eller flere, der ændrer adfærd og pludselig er vred eller frustreret.

 - Det er vigtigt at være opmærksom på, at corona skaber forandringer i de fleste menneskers liv, og da jeg ved, at angst kan se ud på mange måder, så opfordrer jeg mine kolleger til at komme og tale med mig, hvis de er udfordrede, uanset om det er privat eller på arbejdet, siger Kurt.