Nyhed

Steens kone fik corona - han skulle gå på arbejde

Slagter Steen Pape fulgte alle retningslinjer, da hans kone blev syg og testet positiv for corona. Men det var alligevel en speciel situation, da han skulle møde op på arbejde, imens hans kone fortsat var syg.

Der var præcis to dage i marts, hvor retningslinjerne lød på, at personalet på hospitaler, skulle testes for corona, hvis de blev syge. Og netop de to dage ramlede slagter Steen Papes kone, der er serviceassistent på et hospital, ind i, da hun blev syg.

Efter en uge med feber, hovedpine og hoste følte hun sig nogenlunde klar til at tage på arbejde igen, men hun ringede til sin læge først, der mente, hun skulle testes for corona.

Familien modtog svaret om aftenen, og Steen Pape skyndte sig at kontakte sin driftsleder på sin arbejdsplads Danish Crown i Herning. På Danish Crown i Herning følger de retningslinjerne, som regeringen udstikker, og som følge deraf fik Steen besked på at blive hjemme i 14 dage.

 - Det var den besked, jeg havde forventet at få, for sådan var retningslinjerne jo, også selvom jeg ikke selv havde de mindste tegn på sygdom, siger Steen Pape.

Skulle alligevel på arbejde

Da Steen havde gået hjemme i en uge, ringede hans driftsleder til ham om fredagen for at høre, hvordan det gik. Og da Steen kunne fortælle, at han ingen symptomer havde overhovedet, sagde hans driftsleder, at så måtte han gerne komme på arbejde mandag morgen, hvis han fortsat var symptomfri.

Regeringen havde nemlig ændret retningslinjerne.

 - Der blev jeg noget overrasket, men tingene bliver jo hele tiden lavet om i sådan en uvant situation, og jeg følte mig jo helt rask, siger Steen Pape.

Steen ringede alligevel til corona-hotlinen for også at rådføre sig med dem. De sagde det samme som arbejdspladsen: Hvis han ingen symptomer havde, så kunne han fint tage på arbejde igen.

Nervøsitet på arbejdspladsen

Men det var ikke alle på Danish Crown i Herning, som var lige begejstrede for, at Steen skulle vende tilbage. I forvejen var alle sejl sat til for at undgå smittespredning, med blandt andet håndsprit og afstand i kantinen, og nu forvirrede det, at Steen måtte komme tilbage, når nu man vidste, at den frygtede sygdom huserede i hans hjem.

 - Jeg forstår virkelig godt, at folk blev bange. Det er en usikker tid, men jeg blev jo kaldt på arbejde, fordi ledelsen følger alle retningslinjer. Jeg ville enormt gerne selv være blevet testet, men det var jo ikke en beslutning, jeg kunne tage, siger han.

Steen har heller ikke efterfølgende oplevet nogen tegn på sygdom.