Nyhed

Efter hjemsendelse på Kødgrossisten: Sammenholdet er stærkere

For virksomheden Kødgrossisten var det uundgåeligt at hjemsende medarbejdere, efter corona-pandemien brød ud, fordi deres største kunder er restauranter og kantiner, der som bekendt er lukket. Produktionsholdet består nu af 12 kolleger, som til trods for den ulykkelige situation har oplevet en positiv sidegevinst: mere sammenhold.
Fællestillidsrepræsentant på Kødgrossisten Annika Gry Jensen.
Fællestillidsrepræsentant på Kødgrossisten Annika Gry Jensen.

Fællestillidsrepræsentant på Kødgrossisten Annika Gry Jensen har i den grad fået testet sine tillidsrepræsentants-kompetencer siden corona satte en stopper for Danmark, som vi kender det.

På fabrikken, hvis primære kunder er kantiner og restauranter, kæmpede de for at beholde medarbejderne, og det lykkedes indtil den 1. april. Herefter sendte de 35 medarbejdere hjem, heraf 17 produktionen, på den trepartsaftale, regeringen har lavet i forbindelse med Corona-pandemien.

 - Jeg mærkede faktisk ikke den store bekymring hos mine hjemsendte kolleger, og det tror jeg, var fordi det var så klart, hvad trepartsaftalen indebar. Men til juni tror jeg, der kommer rigtig mange spørgsmål, for så udløber aftalen jo, og så er situationen en helt anden, medmindre de forlænger den, siger Annika Gry Jensen.

Kører rent daghold

Produktionsholdet på Kødgrossisten tæller nu 12 personer, heriblandt Annika, og hvor virksomheden tidligere kørte 3-dages uger, er de 12 personer nu blevet til et rent daghold.

Annika synes, stemningen er god, men der bliver talt meget om, hvad fremtiden vil bringe; hvornår kunderne vender tilbage, om der skal fyres, og om hvordan hele situationen mon ser ud, når det er tid til at afvikle sommerferie.

 - Det fylder jo i alt i alles hoveder lige nu, men jeg synes nu folk er gode til at tage tingene, som de kommer. Der er jo heller ikke meget andet at gøre, siger Annika.

Og selvom der er skærpede retningslinjer for afstand og hygiejne, så har det ikke været svært for kollegerne at vænne sig til.

 - Vi er jo en fødevarevirksomhed og derfor vant til konstant at vaske og afspritte vores hænder, og så er det nemmere at holde afstand, nu hvor vi kun er 12 her, siger hun.

Alle hjælper hinanden


Én ting er dog kommet lidt bag på Annika. Der er nemlig opstået et særligt sammenhold for de 12 kolleger, der fortsat står op hver dag og trækker i arbejdstøjet. Krisetiden har betydet, at de hjælper hinanden på en anden måde end tidligere.

 - Jeg tror, at dét, at vi er det hold, som er udvalgt til at blive tilbage og arbejde videre, betyder, at vi hjælper hinanden mere i dagligdagen, siger hun.

Hun synes, at stemningen er god, og at folk er mere opmærksomme på, om der er steder, de lige kan give en hånd med, også selvom det måske ikke er deres primære opgaver.

 - Faktisk mærker jeg de ting, som jeg normalt er så vild med og godt kan lide at tale om: sammenhold, fællesskab og hjælpsomhed. Det er dét, der er mere af hos os, der er tilbage.