Nyhed

Wehlast: Vejen for en tidligere tilbagetrækning er banet

Regeringen kan godt indføre en ret til tidligere tilbagetrækning uden at bryde nogen forlig, og det glæder forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.

Et af hovedargumenterne imod en ret til tidligere tilbagetrækning for nedslidte ser ud til at være lagt i graven. Beskæftigelsesministeriet vurderer i et notat, at det er muligt at indføre en ny ordning, uden at Socialdemokratiet bryder det forlig om pensionsalder, som partiet har indgået.

Det glæder forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast:

- Jeg er ikke overrasket, eftersom man jo tidligere har kunnet ændre i pensionssystemet. Men jeg glæder mig over, at vejen nu for alvor er banet for en ordning for de nedslidte. Dansk Folkeparti og Venstre kan ikke længere pege på, at forligsjura står i vejen for en ordning, siger han.

Konkret forslag om tidlig pension inden for et år

Den forhenværende regering fik i april ellers embedsværkets ord for, at der ikke kunne indføres en tidligere pension for en gruppe borgere, uden at socialdemokraterne brød forliget om pensionsalder. Ifølge de uskrevne regler om forlig i Folketinget ville en ny ordning derfor tidligst kunne indføres efter næste valg.

Nu vurderer det samme embedsværk dog, at man godt kan lave en ny ordning oven på den eksisterende uden at bryde forliget. Det afhænger af den ordning, man indfører. Det skriver Jyllands-Posten, der også har talt med Flemming Juul Christiansen, lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, som bekræfter, at der er et spillerum til at indføre en ny ordning.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger til avisen, at regeringen på baggrund af afgørelsen vil fremlægge et konkret forslag om ret til tidligere tilbagetrækning inden for et år.

Ole Wehlast er glad for, at processen går den rigtige vej:

- Det vigtigste for os er, at der kommer en ordning, og at den er gennemarbejdet. Der er brug for en løsning, som de hårdtarbejdende lønmodtagere kan være trygge ved, siger han.