Nyhed

Klaus blev fyret fra Tican: Nu får han erstatning

Talsmand Klaus Reinhold Nielsen har fået 120.000 kroner i erstatning for uberettiget fyring efter et forlig mellem Fødevareforbundet NNF og hans tidligere arbejdsgiver Tican i Thisted.

Talsmand Klaus Reinhold Nielsen har fået 120.000 kr. for uberettiget fyring efter et forlig mellem Fødevareforbundet NNF og hans nu tidligere arbejdsgiver Tican i Thisted.

I august blev lagerarbejder Klaus Reinhold Nielsen fyret efter 25 års ansættelse på Tican i Thisted. Men da Klaus Reinhold Nielsen fungerede som talsmand for sine kollegaer i afdelingen, var han omfattet af særlige regler, der blandt andet beskytter mod opsigelse.

- Klaus blev afskediget på baggrund af, at han tidligere havde fået en advarsel af afdelingsmesteren, der mente, at han havde opfordret kollegerne til at strejke. Men da virksomheden ikke kunne fremlægge konkrete eksempler på denne adfærd, var det vores påstand, at advarslen ikke var seriøs. På den baggrund besluttede vi at køre en sag på afskedigelsen, siger Svend Erik Andersen, formand for Fødevareforbundet NNF Nordjylland til Nordjyske

- I mandags var der så møde i DA, hvor vi forligede sagen med en erstatning til Klaus på 120.000 kr. Da der ikke var tilbud om at genansætte ham fra virksomhedens side, anbefalede vi ham at tage imod erstatningen, hvilket han gjorde, siger Svend Erik Andersen til Nordjyske.

Føler sig renset

Selv om Klaus Reinhold Nielsen gerne ville have haft tilbud om at beholde sit job, erkender han, at det nok kunne have givet problemer at skulle omgås afdelingsmesteren:

- Det var efter min mening noget personligt mellem ham og mig. Som talsmand er det min opgave at bringe anliggender fra kollegerne op på de møder med afdelingsmestrene, vi har hver sjette uge. Det er ikke nødvendigvis min egen mening, jeg her giver udtryk for, men man har jo før set, at modparten vælge at skyde på budbringeren, siger Klaus Reinhold Nielsen, som er skuffet over sin tidligere arbejdsgiver:

- Jeg forstår ikke, at HR-chefen undlod at kontakte mig, før jeg blev bortvist, og tilmed, når det viste sig at være uberettiget. Med afgørelsen føler jeg mig renset. Jeg har ikke gjort noget galt, og det viser sig jo også ved, at jeg har fået en af de største erstatninger, man kan opnå som fyret talsmand, siger Klaus Reinhold Nielsen til Nordjyske.

Ikke første gang

Ifølge Svend Eriks Andersen er det ikke første gang, at Tican har måttet betale erstatning for en uberettiget fyring.

- Man afskedigede en medarbejder, der var over 50 år og havde 25 års anciennitet, og her er virksomheden forpligtet til at tage visse hensyn. Der har af og til været mærkelige sager både før og efter, at Tönnies overtog, siger Svend Erik Andersen til Nordjyske.

Nordjyske har uden held forsøgt at få en kommentar fra Tican.