Nyhed

Forbundsformand fylder 60 år

Fødevareforbundet NNF’s forbundsformand gennem 14 år, Ole Wehlast, fylder 60 år søndag den 13. oktober.

Da Ole Wehlast blev udlært bager hos Lynges Konditori i Kgs. Lyngby i 1978, regnede han ikke med, at han en dag skulle ende som forbundsformand for både bagere, slagteriarbejdere, mejerister og mange andre lønmodtagere i den danske fødevarebranche. I dag hvor han fylder 60 år, har han ikke desto mindre været netop forbundsformand i Fødevareforbundet NNF i 14 år

Politik og fagligt arbejde fyldte ikke meget i barndomshjemmet, og den unge bagsvend drømte derfor ikke om et liv som faglig aktiv. Men da han som 20-årig blev spurgt, om han ville være tillidsrepræsentant for 150 bagerkolleger i det daværende FDB - i dag Coop - skulle det vise sig at blive første skridt i en lang karriere i fagbevægelsen.

Otte år senere - i 1988 - kunne Ole Wehlast kalde sig fuldgyldig forbundssekretær, og i 2005 blev han forbundsformand. En post den nu 60-årige Ole Wehlast til næste år har bestredet i 15 år.

Som formand har han bl.a. markeret sig ved at spille en stor rolle i at få stablet en redningsplan på benene, der sikrede overlevelsen for slagteriet på Bornholms i 2014. Ole Wehlast har ligeledes stået i spidsen for en lang række forandringsprocesser i Fødevareforbundet NNF, der har været med til at skabe en robust organisation sikret til fremtiden.

De senere år har han i offentligheden især fyldt meget i debatten om nedslidning, hvor han fortsat insisterer på, at der skal findes en ordning, der sikrer nedslidte lønmodtagere en værdig afsked med arbejdsmarkedet - før kroppen siger stop.

Privat er Ole Wehlast gift med Susanne og har tre børn fra et tidligere ægteskab.

Læs næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensens tale til Ole Wehlast i anledningen af den runde dag her.

Ole Wehlast blev torsdag den 10. oktober fejret ved en reception på Arbejdermuseet: