Foto af Mohamed Ibrahim ønsker ikke mere offentlighed omkring sin personen og ønsker derfor ikke at optræde på et foto.
Nyhed

Slagteriarbejderen Mohamed får forlænget sin opholdstilladelse

Efter mere end et års kamp har flygtningenævnet givet Mohamed Ibrahim fra Tican en toårig forlængelse af hans opholdstilladelse – kampen for at få lov at blive i Danmark permanent fortsætter dog.

Nu er der godt nyt til de, der har heppet på slagteriarbejderen Mohamed Ibrahim, der i slutningen af 2017 fik at vide, at hans opholdstilladelse i Danmark blev inddraget, og han skulle rejse hjem til Somalia. I går, mandag, var Mohamed Ibrahim med sin advokat for en nævnsdommer i Flygtningenævnet, hvor dommeren besluttede at forlænge hans opholdstilladelse i Danmark med to år.

- Det gik godt. I dag er en god dag, siger Mohamed Ibrahim.

Forlængelsen blev givet på baggrund af, at Mohamed har gjort et stort stykke arbejde for at blive integreret. Han har lært dansk, arbejder på slagteriet i Thisted og spiller fodbold i den lokale klub.

Glæde i forbundet

Fødevareforbundet NNF har fulgt Mohamed Ibrahims sag tæt, og afgørelsen glæder forbundsformand Ole Wehlast:

- Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til Mohamed. Jeg glæder mig over, at en uvildig instans som flygtningenævnet har vist denne medmenneskelighed, siger han.

Det glæder også Ole Wehlast, at det er Mohamed Ibrahims store arbejde med at integrere sig, der ligger til grund for afgørelsen.

- Det er positivt, at det har spillet en rolle i afgørelsen, at Mohamed har opført sig ordentlig, har lært dansk og er blevet integreret, siger han.

Reddet af gamle regler

Folketinget har dog netop besluttet, at denne slags kriterier ikke frem over skal give opholdstilladelse, men Mohamed Ibrahims sag blev heldigvis behandlet efter de gamle regler. Det fortæller hans advokat, Julia Jensen.

- Dommeren sagde til Mohamed: Du skal vide, at du er heldig med, at sagen er afgjort efter de gamle regler, for ellers havde du ikke fået forlængelsen. Det var da ærligt, siger hun.

Der er derfor heller ikke nogen garanti for, at Mohamed kan få en ny forlængelse af sit ophold, når den nuværende tilladelse udløber om to år. Myndighederne mener stadig, at der er fredeligt nok i Somalia til, at Mohamed kan tage tilbage, og de vurderer heller ikke, at han er individuelt forfulgt.

Julia Jensen vil derfor fortsat forsøge at få Mohamed sikret ophold på den såkaldte beløbsordning; en ordning der sikrer ophold i Danmark, hvis man har en årsindkomst på minimum 417.000 kroner, hvilket Mohamed har takket være sit natarbejde på slagteriet.

Mohamed vil nu i gang med at forsøge at få sin kone og barn, der netop nu befinder sig i Frankrig, til Thisted, så familien kan genforenes.