Nyhed

Så er der valg!

Værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet bliver forhåbentlig et brandvarmt emne i valgkampen. Kampen for de nedslidte fortsætter med uformindsket styrke, fastslår forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Vi står nu overfor en fire ugers valgkamp, men i Fødevareforbundet NNF har vi i flere år kæmpet for at få politikerne til at tage en uhyre vigtig dagsorden op: En værdig tilbagetrækning for de nedslidte.

Alt for mange af mine medlemmer mærker, hvordan hårdt, fysisk arbejde har konsekvenser for deres helbred, og de går en uværdig pensionstid i møde.

Politikerne på Christiansborg tog ikke højde for dem, da de udhulede efterlønnen og hævede pensionsalderen.

Det skal de rette op på nu!

Seniorpensionen løser ikke problemet

Der er netop landet en aftale om bedre muligheder for at få seniorpension, og det er i høj grad tiltrængt.

Men den nye aftale er ikke en løsning for de nedslidte. For at komme i betragtning til seniorførtidspension skal man nemlig så syg, at man ikke kan klare at arbejde i Fødevarebranchen.

Så syge er alle mine medlemmer ikke endnu, men mange af dem er nedslidte. Og pointen er jo netop, at de skal have mulighed for at trække sig tilbage, inden de bliver så syge, at kroppen siger stop.

Værdig tilbagetrækning ser ud til at blive et brandvarmt emne i valgkampen, og i Fødevareforbundet NNF stopper vi ikke med at presse politikerne, før der kommer en løsning, som tager hånd om de nedslidte.

God valgkamp!