Nyhed

FAKTA: Seniorpension hjælper ikke medlemmerne af Fødevareforbundet NNF

Helt nye beregninger fra AE-rådet viser, at kun ca. 3-4 medlemmer af Fødevareforbundet NNF vil gå direkte fra beskæftigelse til seniorpension.
Slagteri slagteriarbejder industri
Slagteri slagteriarbejder industri


Den nye aftale om seniorpension, som regeringen har lavet sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre, vil ikke hjælpe de medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der er i beskæftigelse i dag, og som drømmer om en tidligere pension.

Det viser nye beregninger foretaget af AE-rådet for Fødevareforbundet NNF.

Ifølge den nye aftale kan 17.150 personer kan komme på seniorpension, når modellen er fuldt indfaset. Men af dem vil kun omkring 20 personer være medlemmer af Fødevareforbundet NNF og gå direkte fra beskæftigelse til seniorpension.

AE-rådets beregninger tager udgangspunkt i tilgangsmønstret for tilkendelser til seniorførtidspension fra 2014-2018.

Hvis tilgangen til den nye seniorpension følger samme mønster, som tilgangen til den gamle seniorførtidspensionsordning, vil 11,4 procent eller omkring 1.960 personer ud af de 17.150 personer komme direkte fra beskæftigelse.

Af dem, der fik tilkendt seniorførtidspension i perioden fra 2014 til 2018, kom én procent fra Fødevareforbundet NNF.

Overfører man de tal til den nye ordning, vil antallet af Fødevareforbundets NNF's medlemmer, der kommer på den nye seniorpension direkte fra beskæftigelse, skønsmæssigt udgøre godt og vel 20 personer.

Eller en gennemsnitlig tilgang på 3-4 beskæftigede medlemmer af Fødevareforbundet NNF årligt.

- Tallene viser jo med al tydelighed, at regeringens aftale ikke imødekommer, de ønsker og krav om ret til en tidligere tilbagetrækning, vi har på vores medlemmers vegne. Det er en fin aftale, men den hjælper ikke alle dem, der i dag knokler på, selvom kroppen gør ondt. Det er en ordning, der først og fremmest hjælper de syge - ikke de nedslidte, siger næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen