Nyhed

Wehlast: Store udfordringer venter nye ministre

Forbundsformand Ole Wehlast ønsker de nye ministre tillykke og ser frem til samarbejdet med særligt ministrene for beskæftigelse og fødevarer. ”Der ligger store opgaver og venter,” siger han.

Mette Frederiksen har udpeget sin nye regering, og herfra skal lyde et stort tillykke til alle de nye ministre. Dog skal der lyde et særligt stort tillykke til den nye minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Der ligger store opgaver og venter på de to, og jeg glæder mig til samarbejdet med dem begge.

Den nye beskæftigelsesminister står med opgaven med at realisere muligheden for tidligere tilbagetrækning for fysisk nedslidte. I øjeblikket tegner der sig desværre ikke et flertal for en differentieret pensionsalder, men det flertal må og skal findes.

Seniorførtidspensionen er blevet forbedret, men den hjælper ikke de mange hårdtarbejdende danskere, der bliver slidt ned, og som skal kunne forlade arbejdsmarkedet før kroppen siger stop. Jeg glæder mig over, at netop Peter Hummelgaard har fået denne opgave, da han har markeret sig som en af de varmeste fortalere for den tidligere pension. Jeg er sikker på, at han vil gå til opgaven med ildhu.

På fødevareområdet er udfordringerne ligeledes store. Det går godt for mange dele af branchen, men på slagterierne kan vi desværre konstatere, at der bliver færre og færre slagtesvin. Hvis udviklingen fortsætter, vil det uundgåeligt koste arbejdspladser på slagterierne.

Samtidig køres der flere og flere levende smågrise ud af landet - noget der ikke gavner de danske lønmodtagere, men udelukkende den enkelte landmands pengepung. Jeg håber, at Mogens Jensen som noget af det første vil sætte sig for at vende denne udvikling. Grise født i Danmark skal også blive til danske arbejdspladser.

Dette er blot for at nævne nogle af de vigtigste dagsordner på de to nye ministres borde. Der er naturligvis flere. Peter Hummelgaard og Mogens Jensen skal vide, at i Fødevareforbundet NNF står vi altid klar med gode råd, og vi glæder os til at dele vores viden om udfordringerne på fødevare- og beskæftigelsesområdet med den nye regering.

Endnu en gang tillykke og god arbejdslyst.