Nyhed

Tillidsrepræsentant i Horsens: Det er nu, vi skulle geare op

Fyringer er kommet som et chok for slagteriarbejderne i Horsens. ”Vi havde ikke set, der skulle fyres 175 ét sted,” siger fællestillidsmand Morten Sinnet Grau

Det er en trist dag på slagteriet i Horsens, efter at ledelsen i Danish Crown har meddelt, at der fyres 175 medarbejdere på slagteriet.

Beskeden er ifølge fællestillidsrepræsentant Morten Sinnet Grau kommet som et chok for ham selv og kollegerne.

- Vi vidste godt, at der ville komme noget, men vi troede, at det ville blive lidt spredt ud. Vi havde ikke set, at der skulle fyres 175 på ét sted, siger han og henviser til, at Danish Crown i sidste uge meldte ud, at manglen på slagtesvin kunne få alvorlige konsekvenser.

Slagteriarbejderne har længe kunnet mærke de noget færre grise til slagtning, hvilket har været en stor frustration, fortæller Morten Sinnet Grau. Det gør ikke frustrationen mindre, at der faktisk bliver født masser af grise i Danmark - mange køres bare til opfedning og slagtning i udlandet. En del af smågriseeksportørerne er blandt Danish Crowns ejere.

- Der er nogle andelshavere, der burde sidde med en dårlig smag i munden. De gør driften dårligere af det selskab, de selv ejer, siger han.

Lige så paradoksalt er det, at priserne på grisekød ude i verden lige nu er den højeste siden 2013 - ikke mindst på grund af svinepestens indtog i Kina.

- Det er jo søgerligt. Vi kunne sælge alt til Kina, hvis vi kørte fuld produktion. Og mere til. Og så leverer andelshaverne ikke det, de burde, siger Morten Sinnet Grau.

- Det er nu, vi skulle geare op og ikke ned.

Fødevareforbundet NNF står klar til at hjælpe de afskedigede medarbejdere bedst muligt videre.