Først skærer Kim Andersen det store stykke brystflæsk i fire lige store dele. Så skæres hvert enkelt stykke sirligt til, mens det vejes løbende undervejs. Kim arbejder i et stabilt højt tempo, men på ingen måde forjaget.
"Det er en helt anden måde at arbejde på end inde ved side af," siger han.
Når stykkerne er skåret til, rulles de sammen og lægges ned i et stort plastikkar, hvor der i forvejen ligger adskillelige af samme slags.
Artiklen fortsætter under galleriet
Vi befinder os i Fabrik 3 på Danish Crowns slagteri i Ringsted - en del af slagteriet, der adskiller sig fra resten. Fabrik 3 producerer udelukkende til eksportmarkederne, og 75 pct. af kødet ender hos forbrugere i Japan. Det er japanernes enormt høje kvalitetskrav, der gør, at der her arbejdes anderledes.
"Der er ikke så megen støj her og ingen stress. Der er faktisk tid til, at man også kan snakke sammen," siger Kim Andersen.
Ikke lige så fysisk hårdt
Her arbejder de ansatte knap så hurtigt, så de til gengæld kan arbejde med større præcision. Og måden, der beregnes løn på, adskiller sig også fra den øvrige del af slagteriet, da en del af medarbejderne løn består af en bonus, der afgøres af kvaliteten på produkterne, de producerer.
Kim Andersen er 54 år gammel og har arbejdet i Fabrik 3 i tre år. Men med i alt 36 års erfaring fra slagteriet, kender han udmærket virkeligheden 'inde ved siden af', som han kalder det. Han er glad for at være kommet her ind.
"Det er ikke lige så fysisk hårdt, så man forhåbentlig kan holde til det noget længere," siger han.
Mange af kollegerne i Fabrik 3 er ligesom Kim nogle, der har været på slagteriet i mange år, og kan mærke de mange års hårde arbejde i kroppen. Og det er helt bevidst forklarer Jesper Sørensen, der er leder af produktionen.
"Vi tager gerne nogle af dem, der har slidt meget i mange år," siger han.