Nyhed

WorldSkills 2019: Vi er i tip-top-form

Bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen er klar til at repræsentere Danmark ved WorldSkills 2019. Hun har trænet intensivt og drømmer om en placering i top ti og Medallion of Excellence.

- Min træner siger, at jeg har trænet i fire år. Men jeg har trænet intensivt til WorldSkills en lille måneds tid, siger Linda Katrine Holst Kjeldsen, som skal repræsentere Danmark, når verdens dygtigste bagerelever dyster ved WorldSkills 2019 den 22. - 27. august i Kazan i Rusland.

Under konkurrencen skal Linda blandt andet bage surdejsbrød, baguettes, saltkringler, croissanter og wienerbrød.

- Nogle ting skal stadig rettes lidt til - fx vejer nogle brød 20 gram for meget, og så har mine croissanterne drillet lidt med at klappe sammen indvendigt, men det har vi udtænkt en plan for. Jeg synes, jeg har styr på det bagetekniske, og så har jeg mine retningslinjer, siger Linda.

Styr på skuestykket

Temaet for de 21 bagerne i konkurrencen er ocean, og til sit skuestykke har Linda blandt andet bagt fisk, skildpadder, blæksprutter, blomster og et anker med kæde. Nogle af delene er bagt med surdej, mens fisk og skildpadder er sukkerdej. De seks skuestykker, Linda har lavet i løbet af sit træningsforløb, står på et bord og vidner om en klar udvikling:

- Jeg kan tydeligt se, at jeg har forbedret mig. Vi har også prøvet noget nyt hver gang for at gøre skuestykket mere avanceret og få nogle flottere farver. Så skuestykket synes jeg, at jeg har godt styr på, siger Linda, men hun ved også, at netop skuestykket bliver hendes største udfordring i Kazan:

- Der er meget der kan gå galt, når jeg skal samle det. Det kan knække eller falde sammen, siger Linda.

En erfaren træner

Gennem hele sit træningsforløb har Linda haft bager og faglærer på Uddannelsescenter Holstebro (UCH) Lars Jacobsen ved sin side.

- Det har været fantastisk at have Lars som træner. Jeg har før haft ham som underviser, og vi har et godt forhold og respekterer hinanden. Lars er god til at komme med idéer - fx var det hans forslag at lave en kæde til ankeret, men i sidste ende er det mig, der bestemmer, for jeg skal lave det, siger Linda.

Lars har været Skillsdenmarks WorldSkills Expert siden 2015 og har trænet flere tidligere deltage. Den erfaring er kommet Linda til gode:

- Lars ved, hvad de andre lande kan finde på at komme med. Så han presser mig, indtil det, jeg laver, er godt nok til at være med på det niveau, siger Linda, som har en ambition om en placering i top ti og en medallion of excellence.

 - Vi er i tip-top-form og meget tilfredse med de ting, vi har. Så nu er vi klar til at sparke røv dernede.