Nyhed

WorldSkills 2019: En stor og lærerig oplevelse

Bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen og konditor Caroline Amalie Flyvenring Andersen leverede flotte resultater ved WorldSkills 2019. Konkurrencen har været en kæmpe oplevelse for dem begge, og de kommer hjem med ny inspiration.

De har begge vundet DM i Skills, og den 22. - 27. august dystede bagerelev Linda Katrine Holst Kjeldsen og konditor Caroline Amalie Flyvenring Andersen om at blive verdens bedste til deres fag ved WorldSkills 2019 i Kazan i Rusland.

Fem point fra Medallion of Excellence

I bagernes konkurrence blev Linda Katrine Holst Kjeldsen nummer 12 ud af 19 deltagere og var kun fem point fra en Medallion of Excellence.

- Jeg fik afleveret det hele til tiden, men kvalitetsmæssigt var mine produkter ikke i top, som vi ellers har trænet herhjemme. Jeg havde problemer med ovnene og udstyret, og så var melet anderledes og mere enzymrigt. Det betød fx, at mit wienerbrød sprang i ovnen, fortæller Linda, som inden konkurrencen havde en ambition om at komme i top ti og vinde en Medallion of Excellence.

- Jeg er ærgerlig over, at det ikke sad lige i skabet, for så havde jeg fået en "Medallion of excellence", siger Linda.

Selv om hun ikke nåede sit mål, har WorldSkills gjort stort indtryk:

- Det har været en kæmpe oplevelse. Jeg er blevet nummer 12 og er stadig Danmarks bedste bagerlærling. Det kan ingen tage fra mig, siger Linda, som har fået ny inspiration under WorldSkills:

- Jeg har set nogle nye produkter og andre måder at gøre tingene på, og det har givet nogle nye idéer. Næste konkurrence for Linda bliver DM i Skills i januar 2020 i Bella Center i København.

Tilfreds med produkter, men ikke med placering

I konditorernes konkurrence blev Caroline Amalie Flyvenring Andersen nummer 20 ud af 25. Konkurrencen bød på flere hemmelige opgaver, hvor deltagerne blandt andet skulle lave vegansk chokolade, vaniljekrans med citron og en desserttallerken, hvor de fik udleveret en ingrediensboks og skulle lave fire anretninger med jordbærkage.

- Konkurrencen gik rigtig godt, og jeg var tilfreds med det, jeg fik leveret. Men jeg er skuffet over min placering. Jeg synes, at mine produkter stod skarpt i forhold til nogle af de andre, men det er jo dommernes beslutning, siger Caroline Amalie Flyvenring Andersen.

På trods af skuffelsen er Caroline glad for at have være med:

- Det har været en mega fed oplevelse, og jeg har lært meget. Der er mange dygtige mennesker med, og det har været spændende at se, hvad de andre lande kan, siger Caroline og tilføjer:

- Og så har vi haft et rigtig godt sammenhold på landsholdet og heppet på hinanden undervejs. Otte ud af 14 kommer hjem med en medalje, og det, synes jeg, er vildt flot, siger Caroline, som starter nyt job hos Cakenhagen i Tivoli mandag den 2. september.

Brug for dygtige rollemodeller

Lindas og Carolines resultater glæder Per Hansen, forbundssekretær for Arbejdsmarkedssekretariatet i Fødevareforbundet NNF:

- Stort tillykke til både Linda og Caroline med deres flotte resultater. WorldSkills er en hård konkurrence mellem verdens allerbedste, så Linda og Carolines præstationer er imponerende, siger Per Hansen og fortsætter:

- Vi har brug for dygtige rollemodeller som Linda og Caroline til at vise fagene frem og inspirere andre unge, så de kan se, hvilke muligheder der er med en erhvervsuddannelse.