Nyhed

Medarbejderne på slagteriet i Rønne præsenteret for ny aftale

Medarbejderne på Danish Crown i Rønne er præsenteret for en ny aftale, der sikrer fortsat udvikling af slagteriet. Tillidsrepræsentanten håber på opbakning fra kollegaerne.

Medarbejderne på Danish Crown i Rønne blev torsdag præsenteret for en ny aftale, der sikrer fortsat udvikling af slagteriet. Tillidsrepræsentanten håber på opbakning fra kollegaerne.

Torsdag den 4. april var de ca. 250 medarbejdere på Danish Crown i Rønne samlet i kantinen, hvor de blev præsenteret for en ny aftale mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri. Den nye aftale sikrer, at slagteriet i Rønne fortsat udvikler sig og garanterer medarbejderne job de næste seks år.

- Det er lykkedes os at lave en ny og meget bedre aftale med et fælles mål for virksomheden og medarbejderne om at fremtidssikre og udvikle slagteriet i Rønne. Vi håber selvfølgelig på stor opbakning til den nye aftale, sagde Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF, som præsenterede aftalen for medarbejderne suppleret af Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown.

God dialog om ny aftale

Jim Jensen og tillidsrepræsentant Thomas L. W. Hansen måtte efter præsentationen svare på mange spørgsmål. Det var især aftalens del om, at medarbejderne skal indbetale 4,2 procent af deres løn til et nyt medarbejderselskab de næste tre år, som medarbejderne spurgte til.

- Jeg kan godt forstå jeres bekymringer. Det er klart, at vi helst ville undgå at indbetale til en del af vores løn til et medarbejderselskab, men vi har fået en garanti for en hel eller delvis tilbagebetaling. Vi skal låne Danish Crown nogle penge, og vi skal afgive noget fleksibilitet. Til gengæld får vi garanti for tilbagebetaling, jobgaranti og en videreudvikling af slagteriet, så vi alle sammen har en fremtid her på Bornholm. Vi skal gøre op med os selv, om det her bytteforhold er godt nok, sagde Thomas L. W. Hansen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Rønne.

"Nu er det op til jer"

Den nye aftale erstatter den aftale om medarbejderinvesteringsselskab, der blev indgået for at redde slagteriet i 2014 og udløber i juni 2019.

- I 2014 valgte 93 procent af os at sige ja til den aftale. Den nye aftale skal afslutte det arbejde, som vi startede i 2014, så vi også er her om ti til femten år. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at forhandle den her aftale på plads, og vi har fået indfriet næsten alle vores krav. Nu er det op til jer, om I kan se jer selv i den her aftale. Uanset om I stemmer ja eller nej, har vi fuld respekt for det, sagde Thomas L. W. Hansen til kollegaerne.

Den nye aftale skal nu til afstemning blandt medarbejderne på slagteriet. De har frem til den 11. april 2019 til at beslutte, om de vil bakke op om aftalen.

Læs mere om aftalen her