Foto af Vinder af DM i Skills for konditorne: Anne Banke fra Carlsberg Breweries.
Nyhed

DM i Skills 2019: Vinderne er kåret

Vinderne af DM i Skills 2019 blev lørdag hyldet i Arena Næstved. Inden for fødevarefagene kan fire unge nu kalde sig Danmarks bedste bager, konditor, gourmetslagter og slagter.

Vinderne af DM i Skills 2019 blev lørdag hyldet i Arena Næstved. Inden for fødevarefagene kan fire unge nu kalde sig Danmarks bedste bager, konditor, gourmetslagter og slagter.

Lørdag den 6. april blev vinderne af DM i Skills 2019 kåret i Arena Næstved. Knap 300 unge har dystet inden for 43 fag - hvor fødevareuddannelserne var repræsenteret i fire: bager, konditor, gourmetslagter og slagter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen uddelte præmier til de stolte vindere, som hos bagerne var Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Hvide Sande Bageri, mens Anne Banke fra Carlsberg Breweries løb med titlen som den bedste konditor.

Hos gourmetslagterne vandt Nanna Lundsgaard fra Slagteren Hasseris, og Morten Øgendahl fra Danish Crown i Blans tog førstepladsen inden for slagterfaget, som for første gang var repræsenteret som konkurrencefag ved DM i Skills.

- Stort tillykke til de fire vindere. Vi har brug for dygtige unge som dem til at vise, hvad man kan med en erhvervsuddannelse, sagde Per Hansen, der er forbundssekretær for Arbejdsmiljø og Kompetence i Fødevareforbundet NNF.

Artiklen fortsætter under galleriet.

Klogere på en erhvervsuddannelse

De sidste tre dage har knap 300 unge dystet om at blive Danmarks bedste inden for deres fag ved DM i Skills 2019, og mere end 51.000 besøgende har lagt vejen forbi Arena Næstved. En stor del af dem var folkeskoleelever, som var kommet for at blive klogere på, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen var stolt af byens værtskab:

- Det har været en kæmpe oplevelse at være vært ved DM i Skills med over 51.000 besøgende. Vi har haft tre fantastiske dage i Næstved, som har indfriet alle vores forhåbninger, sagde Carsten Rasmussen.

DM i Skills 2020 i København

Efter sin tale overdrog Carsten Rasmussen næste års værtskab for DM i Skills til København.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi får værtskabet tilbage til København. Forhåbentlig vil DM i Skills 2020 give mange unge i København et indblik i, hvad det vil sige at tage en erhversuddannelse og inspirere dem til at gå erhvervsskolevejen. Vi mangler dygtige og engagerede faglærte i København, sagde overborgmester i København, Frank Jensen, som modtog værtskabet.

Næste års DM i Skills bliver i Bella Center i januar. Sidst København var vært for DM i Skills var i 2015.