Nyhed

Peter Pan skal sikre sejren ved EuroSkills

Bager Lasse Bentsen har både været til DM i Skills og WorldSkills, og den 26. september kan han også skrive EuroSkills på sit CV. Sammen med 11 andre danske deltagere skal Lasse dyste mod 450 unge faglærte fra hele Europa.

Bager Lasse Bentsen har været til både DM i Skills og WorldSkills, og den 26. september kan han også skrive EuroSkills på sit CV. Sammen med 11 andre danske deltagere skal Lasse dyste mod 450 unge faglærte fra 26 europæiske lande.

Lasse Bentsen er en erfaren herre, når det kommer til Skills. Han vandt DM i Skills 2018, som var tredje gang, han deltog. Han blev nummer syv ved WorldSkills i 2017 og fik en "Medaillon of Excellence". Og den 26. - 28. september fuldender han sit Skills-eventyr, når han skal repræsentere bagerfaget ved Euroskills 2018 i Budapest.

Netop erfaringen kommer Lasse til gode nu:

- Jeg er spændt og føler mig godt forberedt. Træningen er gået rigtig godt, og jeg kan bruge det, jeg lærte til WorldSkills, fordi basisopgaverne ligner hinanden, siger Lasse, der har trænet sammen med faglærer på Uddannelsescenter Holstebro (UCH) Lars Jacobsen, som også var hans træner op til WorldSkills.

En krokodille i rugmel

Lasse har derfor koncentreret sig mest om sit skuestykke, hvor temaet var eventyr.

- Jeg valgte Peter Pan, fordi jeg havde en god idé til noget med sørøvere, så det passede godt sammen. Vi brugte en uge i sommerferien på at designe det og finde ud af, hvordan det kunne leve op til kravene, og hvad vi kunne nå inden for tidsrammen på 18 timer, fortæller Lasse.

Et af kravene er fx, at deltagerne skal bruge 40-50% rugmel, og det gav Lasse nogle udfordringer:

- Rugmel er mere besværligt at arbejde med end hvedemel, når man fx skal flette dejen. Så det krav er helt sikkert lavet for at gøre det svært for alle, men der er heller ikke nogen, der har sagt, at det skal være nemt, siger Lasse, som fandt på at lave en krokodille i rugmel.

Skuestykke 

Ved at vælte

Ved WorldSkills var Lasses skuestykke flere gange ved at vælte, og derfor har han denne gang arbejdet meget med holdbarhed og stabilitet.

- Skuestykket skal kunne stå i to timer, men dommerne vurderer det også dagen efter, så det skulle gerne kunne holde til det. De sidste to, jeg har lavet til træning, har stået i over en uge, så det tegner godt, siger Lasse.

Med sine kun 20 år er Lasse en af de yngste på SkillsDenmarks landshold på 12, som skal konkurrere med 450 andre unge europæere under EuroSkills 2018. I bagerkategorien skal Lasse dyste mod otte andre om at blive Europas bedste.

- Jeg går selvfølgelig efter at vinde, siger Lasse og tilføjer:
- Men top tre er også acceptabelt - alt andet vil være skuffende.

Netmediet Den2Radio har lavet en podcast om Lasse og hans fag. Hør den her her