Nyhed

Opråb til politikerne: Invester i erhvervsuddannelserne

Fødevareforbundet NNF har sammen med resten af LO og DA lavet et indspil til regeringen, der skal styrke landets erhvervsuddannelser og sikre, at flere vælger en faglært uddannelse.
Deltager ved DM i Skills
Deltager ved DM i Skills

Fødevareforbundet NNF har sammen med resten af LO og DA lavet et indspil til regeringen, der skal styrke landets erhvervsuddannelser og sikre, at flere vælger en faglært uddannelse.

Beregninger viser, at Danmark om blot 7 år - i 2025 - vil mangle 60.000 faglærte. Samtidig fortsætter regeringen med at fastholde det såkaldte omprioriteringsbidrag på 2 % frem mod 2022.

Det har nu fået arbejdsmarkedets parter, LO og DA, til at reagere, og de præsenterer derfor et samlet udspil, der skal afhjælpe manglen på faglært arbejdskraft og få flere til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

Fødevareforbundet NNF har siddet med i den arbejdsgruppe, der har lavet udspillet, og forbundssekretær Per Hansen håber, at udspillet kan få politikerne på Christiansborg op af stolen:

- Ingen kan være i tvivl om, at vi står overfor en kæmpe udfordring, og alligevel fortsætter regeringen med at udhule erhvervsuddannelserne. Jeg håber, at det faktum at arbejdsgivere og arbejdstagere nu er gået sammen om at præsentere et alternativ til de evindelige besparelser, får politikerne til at tænke sig om en ekstra gang, siger han.

Udspillet består af en række konkrete initiativer, der er lige til at tage ned af hylden og gennemføre. Og det håber Per Hansen, at politikerne vil gøre, inden det er for sent:

- Arbejdsgiverne skriger på faglært arbejdskraft, og ude på skolerne forsøger de efter bedste evne at levere deres del af opgaven. Men hvis besparelserne blot fortsætter, risikerer vi at forringe uddannelserne, og dermed vil færre - ikke flere vælge - en erhvervsuddannelse. Det er derfor på tide, at politikerne begynder at investere i de faglige uddannelser!

Overskrifter i udspillet

Erhvervsuddannelserne skal have bedre økonomiske vilkår.

Kvaliteten i erhvervsuddannelserne skal fastholdes og udvikles

Bedre image til erhvervsuddannelserne