Nyhed

Forbundsformand roser De Radikale for at ville gøre noget for de nedslidte

En ny pensionsreform skal sikre danskere med fysisk nedslidende arbejde en god pensionstilværelse, mener De Radikale. Udmeldingen tages godt imod hos Fødevareforbundet NNF.

En ny pensionsreform skal sikre danskere med fysisk nedslidende arbejde en god pensionstilværelse, mener De Radikale. Udmeldingen tages godt imod hos Fødevareforbundet NNF.

De Radikale vil have en ny pensionsreform, der skal sikre et mere fair pensionssystem, der tager hånd om nedslidte lønmodtagere. Det skriver Avisen.dk, der har talt med den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard.

Udmeldingen vækker glæde hos forbundsformand Ole Wehlast.

- Vi velkommer udmeldingen fra De Radikale. Jeg er glad for, at Martin Lidegaard anerkender problemet, og melder klart ud, at der skal findes en løsning, siger han.

Ole Wehlast bemærker, at netop De Radikale har et stort ansvar for at finde løsninger, da de har lagt stemmer til flere af de tiltag, der gør fremtiden usikker for nedslidningstruede danskere. Det gælder f.eks. forringelser af efterlønnen samt den hævede pensionsalder. Ole Wehlast har igennem længere tid været i dialog med partiet om deres politik på området.

- Det er dejligt at se, at politikere kan rykkes, og jeg synes virkelig, at De Radikale har rykket sig på det her område, siger han.

Uenighed om løsningen nu og her

Helt konkret vil Martin Lidegaard have nedsat en kommission efter næste valg, der skal komme med bud på, hvordan et nyt og mere retfærdigt pensionssystem kan sættes sammen. Den endelige løsning præsenterer han ikke.

Nu og her vil den radikale politiker hjælpe nedslidte danskere ved at holde fast i, at den såkaldte seniorførtidspension kan opnås, når man er 60 år og ikke først, når man er fem år fra folkepensionsalderen - hvilket betyder, at grænsen ellers snart vil stige til 62 år.

Den løsning, mener Ole Wehlast dog ikke, er tilstrækkelig.

- Førtidspension er for mennesker, der er for syge til at arbejde. Men mine medlemmer er ikke syge; de er nedslidte, siger han.

Heller ikke finansieringen er Ole Wehlast enig med den radikale folketingspolitiker om. Martin Lidegaard giver udtryk for, at han vil give ældre, der kan arbejde, flere økonomiske incitamenter til at blive længere på arbejdsmarkedet. De øgede skatteindtægter fra de, der arbejder længere, kan så bruges på at finansiere pensionen for de, der ikke kan arbejde.

- Det forslag sætter igen de nedslidningstruede bagerst rent økonomisk. I forvejen lever de nedslidte kortere, og med denne finansiering vil de rent økonomisk komme længere efter de øvrige lønmodtagere i alderdommen, siger Ole Wehlast.